zondag 28 september 2014

Oud Reemst

Eerst naar de bevestigingsdienst van Richard Roest in Nijmegen. Hij gaat een nieuwe gemeente stichten in de Waalsprong, een grote nieuwe wijk boven de Waal. Was een mooie dienst. Hoe bereik je mensen in een nieuwe wijk met mooie huizen en auto's waarbij man en vrouw allebei werken? Achter die façades gaan ook vaak zoekende mensen schuil, aan het eind van hun latijn. Hen vinden en bij het Koninkrijk van God betrekken, dat is de opdracht.

Op de terugweg rijd ik binnendoor over Otterlo en parkeer de auto bij Oud Reemst. Heerlijk weer, perfect om een stukje te gaan lopen. Heerlijk ook om na zo'n kerkdienst even je gedachten verder te laten gaan.

Eerst een stukje richting het wildviaduct dat dit gebied met de Hoge Veluwe verbindt.

De hei is nog paars maar de gloed is er af.


Ik steek de weg tussen Arnhem en Ede over en loop een stuk parallel aan de A12. Na 12 km kom ik bij een hek en kan ik niet verder. Ik wurm me toch maar bij een draaihek er tussendoor zodat ik weer verder kan.


Bij de bomenrij is de Reemstlaan weer.

Dit keer aardig wat mensen tegengekomen die ook genieten van het weer en de natuur. Na ruim 14 km ben ik weer terug bij de auto in 1 uur en 26 minuten.

Voor alle foto's: klik hier

donderdag 25 september 2014

Hettenheuvel

Wederom een rondje lopen in het Bergherbos. Maar nu alleen maar aan de noordkant met onder andere als doel de Hettenheuvel te beklimmen. Parkeerplaats aan de Berkenlaan.

Af en toe langs de rand van het bos waardoor mooie luchten te zien zijn.

Je kunt het niet goed zien maar hier ben ik op de top van de Hettenheuvel. En voor Nederlandse begrippen echt een stevige klim!

Prachtig hoe de zon met het licht door de bomen speelt.

Het is een klein, maar zwaar rondje geworden van 9 km in iets minder dan een uur lopen. Aan de warme kant en daardoor goed gezweten....

Voor alle foto's: klik hier

Route:

zaterdag 20 september 2014

Ginkelse hei - Market Garden

Drukte op de Ginkelse hei. Duizenden mensen in afwachting van de parachutisten die uiteindelijk pas ver in de middag hun landing zouden maken door de mist die maar niet wil wegtrekken. En nadat de mist weggetrokken is een stevige onweersbui....

Zelf heb ik nauwelijks last van de drukte, ik heb een route uitgezet over paden die ik hier nog niet eerder liep. Verrassend. Ik ben wel op een andere plaats gestart dan gepland omdat de parkeerplaats bij de kazerne aan de Hessenweg overbezet was.

Bij de Koeweg liefhebbers van oude legervoertuigen die hier rondcrossen.

Na 16 km in 1 uur en 38 minuten weer vele nieuwe paden ontdekt en weer terug bij de auto. Het was goed loopweer.

Alle foto's: klik hier

Route:

woensdag 17 september 2014

Stippelberg

Eigenlijk wil ik een stukje verderop parkeren maar de weg is afgesloten i.v.m. snoeiwerkzaamheden. Dus parkeer ik de auto bij Natuurpoort Nederheide, bij natuurgebied Stippelberg net boven Deurne.

Restaurant, vergaderlocatie, vakantiepark Nederheide


Bakelse plassen.

Open veld in het bos.

Hier had ik eigenlijk willen starten. Inmiddels is de weg weer open.

Ik heb onderweg flink wat weinig belopen paadjes gedaan waardoor ik voor spinnenwebben zit en ook zijn m'n benen flink vies geworden. Na bijna 10 km ben ik weer terug bij de auto en na wat opfrissen begeef ik me weer naar Barneveld.
Ik kom nog wel vaker bij de klant van vandaag, dus ik denk dat ik hier wel eens vaker zal lopen.

Foto's Stippelberg

zaterdag 13 september 2014

Posbank (16km)


Terwijl Jiska weer traint (turnen) in Arnhem loop ik ondertussen een rondje over de Posbank, één van m'n favoriete natuurgebieden. Ik heb geprobeerd een rondje uit te zetten over kleine paadjes die ik niet eerder liep. Startpunt is een parkeerplaats aan de Kluizenaarsweg.

Eerst een km door bos en veldjes.

En dan het "kerkpad" op volgens de stafkaart. Aan heuveltjes en mul zand geen gebrek hier.

Het kerkpad is inderdaad een smal, vaak overgroeid paadje dwars door de hei. Ruim 3 km lang.

Tot aan het Jachthuis kan ik doorlopen (km 6), dan ga ik weer oostwaarts en even later zuidwaarts.

Bijzondere objecten.

De paarse kleur verdwijnt zo langzamerhand weer.

En eindelijk breekt de zon door!

Vermoeiend zo'n trap.....

Na 16km ben ik weer terug bij de auto. Inmiddels is daar een verbindingspunt (grote antenne) opgebouwd naar ik begrijp voor de Veluweloop (estafette) die vandaag plaatsvindt.

Voor alle foto's: klik hier

dinsdag 9 september 2014

Heidestein (Austerlitz)


Rondje Heidestein, tussen Driebergen en Austerlitz. Afstand 9 km.






Helaas wat bewolkt, maar daardoor wel lekker rustig. Afwisseling van bos, zand, heide, schapen, plassen. Goede paden. Slechts één stukje moest ik wat anders lopen omdat het een rustgebied betrof.

Voor alle foto's: klik hier

zaterdag 6 september 2014

Tussen Elspeet en Vierhouten

Het is jammer dat de zon niet schijnt, ik wil namelijk dat enorme heidegebied, de Elspeetsche heide, wel eens zien met die prachtige paarse gloed. Maar aan de andere kant zal het nu wel een stuk rustiger zijn. Ik parkeer de auto aan de Bosrand, net boven Elspeet.

Het eerste stuk gaat over de Elspeetsche heide. Grijze lucht, lekkere temperatuur.

Een beetje mistig. Het is niet druk, ik kom wat ruiters tegen en ook wel fietsers.


De Vierhouterweg oversteken om het Vierhouter bos in te gaan. Er staat echter een afgesloten hek maar geen bordjes "verboden toegang". Ik besluit er toch maar over heen te klimmen.

Een stukje verderop kan ik niet verder maar gelukkig hebben ze hier een gat in het hek gemaakt. Even later schrik ik me rot, een wild zwijn spoed zich met veel gegil weg. Ook geschrokken dus.

Na nog een keer over een lager hek te stappen kom ik weer op de toegestane wegen. Mooi om de spinnenwebben in de vochtige lucht tussen het gras te zien.

Het derde deel van de route, de Noorderheide. Alleen toegankelijk voor wandelaars.


Ai, een gesloten hek. Hoe moet ik nu verder? Nou, gewoon er omheen. Geen aansluitende hekken meer of het moet zo zijn dat ze een draadloze omheining hebben.... ;)

Na 1 uur en 30 minuten netto looptijd heb ik 15 km afgelegd. Mooi rondje!

Voor alle foto's: klik hier

maandag 1 september 2014

Bergherbos

Het Bergherbos, een mooi natuurgebied tussen 's-Heerenberg, Zeddam en Beek, in het Montferland. Een willekeurige route van 10km uitgezet vanaf een parkeerplaats aan de Oude Eltenseweg.

Mooie kampgelegenheid.

 Groen.
 
Kraamskuil. Kan hier verder geen info over vinden, anders dan dat het het diepste punt is in het Bergherbos.

Zon!

Pad niet altijd even goed begaanbaar...

 Een stukje via het Pieterpad.

Bos aangelegd in de 19e eeuw.

Leuk rondje, was al weer een tijdje geleden dat ik hier liep.