dinsdag 17 oktober 2006

Andere loper

Ik kom wel eens vaker andere hardlopers tegen bij het trainen maar het gebeurt niet zo vaak dat ik er een voor me heb. Wat doe je dan, ga je hem inhalen? Je weet natuurlijk niet met wat voor een training die ander bezig is, misschien wel een intervaltraining en is diegene nu met de dribbelpauze bezig. Wanneer je dan inhaalt is de kans groot dat je zelf weer ingehaald wordt.
Ik was nu zelf met een 6x1000 bezig en eerst een km warmlopen (5:10). Toch liep ik al op hem in. Precies op het moment dat ik bij hem ben gaat het alarm af en loop ik mijn eerste snelle km. Wat zal de hardloper gedacht hebben? "Tsjonge, die slooft zich uit zeg om direct na het inhalen te versnellen!". Ik dacht nog even te horen aan een voor mij vreemde pasfrequentie dat hij mij probeerde bij te halen maar dat was maar van korte duur. Ik liep al snel weer alleen en na afronding van de snelle km zag ik hem al niet meer. Ik hoop niet dat hij gedesillusioneerd is geraakt door mijn tempo maar gewoon net als ik zijn eigen training afgewerkt heeft.
Wat ik overigens wel jammer vond is dat hij van die oortjes in had om muziek te luisteren. Zo iemand hoort je dus al helemaal niet van achteren aankomen en groette ook niet. Ik vind dat het lopersvolk dat onder elkaar wel moet doen, net als motorrijders dat altijd doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten