zaterdag 7 januari 2012

Florijn Winterloop Woudenberg

Van 2012-01-07
Plaats van handeling: Woudenberg. Slechts 25 minuten rijden vanaf Barneveld om aan de jaarlijkse winterloop mee te doen. Vandaag ook een 25km i.v.m. het 25-jarig jubileum van deze loop. Normaal gesproken is de 10EM de langste afstand. Aangekomen bij het sportpark besluit ik aan de 25 km mee te doen.
Van 2012-01-07
Aan de 25 km doen uiteindelijk zo'n 200 lopers mee. Ik ontmoet enkele bekenden waaronder Petra die hier linksonder op de foto te zien is. Ik heb niet echt een doelstelling voor vandaag, gewoon lekker rustig lopen. Het is al weer een tijdje geleden dat ik zo ver liep.... Ik zoek dus bij de start al een plekje in het achterveld.
Van 2012-01-07
Nadat we om 10:30 uur gestart zijn voert het parcours eerst oostelijk en komen we door het centrum van Woudenberg. Er is nog maar weinig winkelend publiek. Verder valt er ook niet zoveel bijzonders te zien in dit centrum. Wat mij betreft hadden ze de extra 9 km beter door de natuur kunnen doen.
Van 2012-01-07
Op twee plaatsen zijn er keerlusjes ingebouwd om precies aan de vereiste afstand van 25km te voldoen. Altijd leuk om bekenden te groeten.
Van 2012-01-07
Gelukkig gaan we na een paar km de buitenwegen op, dat geeft toch meer rust. We moeten nog wel een keer kort door Woudenberg heen en komen dan op het parcours van de 10EM. De loper voor me in het rode jasje spreek ik onderweg nog een tijdje en we zullen bijna 20km voortdurend in de buurt van elkaar lopen.
Van 2012-01-07
Er valt onderweg nog wel eens wat moois te zien waar het om huizen gaat....
Van 2012-01-07
Hier komen de eerste 10EM lopers die een kwartier later gestart zijn maar 9km minder mogen lopen ons tegemoet. Ingespannen gezichten, vooral met hun wedstrijd bezig.
Van 2012-01-07
Eindelijk, iets wat op echte natuur lijkt! We blijven wel op geasfalteerde paden lopen. Uiteindelijk komen we bij de weg tussen Maarn en Amersfoort aan waar we een paar km langs lopen. Volgens mij moeten er toch mooiere mogelijkheden zijn dan zo'n drukke weg?
Van 2012-01-07
Via Leusden-Zuid lopen we weer binnendoor terug naar Woudenberg. Ik versnel de laatste km's een beetje waardoor ik een aantal lopers voorbij ga. De laatste km merk ik echter dat m'n hartslag wat te veel oploopt en vertraag dan weer wat. De loper met het rode jasje gaat me dan nog weer voorbij en vindt dat ik eerst over de finish moet. Maar daar vind ik geen motivatie voor en laat hem rustig gaan.
Van 2012-01-07
Na 2 uur en 12 minuten met een gemiddelde snelheid van 11,4 km/uur ben ik weer terug. Ik heb weer lekker gelopen behalve dan dat ik de tweede helft weer last van m'n kuiten had. Terwijl ik naar de auto terugloop begint het weer te regenen terwijl het tijdens de hele loop droog is geweest!
Overigens kom ik er later thuis wel achter dat ik m'n (dure) shirt heb laten liggen, hopelijk kan ik het via gevonden voorwerpen nog terugkrijgen.

2 opmerkingen:

  1. Leuk je idd weer eens even te zien, en onderweg ook weer een paar keer, met je camera bij de hand! betekent dat het weer goed gaat.
    Je shirt nog terug kunnen krijgen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zijn weer eens wat andere km's zo verhard dan dat je gewend bent, maar nog steeds mooie plaatjes. Hoe is het nu met je kuit?

    BeantwoordenVerwijderen