zaterdag 28 november 2015

Rondje om Amerongen

Tja, dat krijg je als je een rondje uitzet door drassige weilanden en modderige paden.... En dan moet je nog bedenken dat ik op het einde nog even in een diepe plas heb gestaan om m'n schoenen onder te dompelen.

Het startpunt is de parkeerplaats aan de weg tussen Amerongen en Overberg. Dit is vooral een uitvalsbasis voor mountain bikers. Ik ga eerst westelijk door het Zuilensteinse bos waarbij ik op deze open plek terecht kom.

Open veld vlak bij Leersum.

Ik loop ook wat gedeeltes van het Cotlandenpad, een klompenpad.

Ik bevind me nu op Landgoed Zuylestein. Het zonlicht geeft fraaie beelden tussen de kale bomen.

Een stukje over de Lekdijk richting Amerongen.

Even doorlopen naar de Lek. De pont is net vertrokken.

De Bovenpolder van Amerongen. Hier loopt ook een pad maar dat is in de winter dicht.

Kasteel Amerongen.

Aan het einde van dit pad ga ik rechts de Bovenpolder in. Dit stuk is juist in de winter open en in de zomer dicht. Ik kom in een erg drassig en blubberig weiland, na 500m heb ik dikke plakkaten modder aan m'n schoenen hangen en kom ik bij prikkeldraad. Ik ga maar terug om een alternatieve route te lopen.

Ik ga nu "Onderlangs", een pad evenwijdig aan de weg voor auto's.

Hier had ik eigenlijk uit moeten komen, uit de Bovenpolder.

Ik steek de weg tussen Amerongen en Elst over en kom dan in het Amerongse bos.

En een groet brengen aan de Eenzame Eik mag niet ontbreken wanneer je hier bent. Het laatste stuk blijkt een erg blubberig stuk te zijn, er zijn hier kapmachines bezig die de paden helemaal hebben vernield. Vlak bij de auto ga ik maar even in een diepe plas staan om de blubber er weer af te krijgen.


Dit was de route die ik grotendeels gelopen heb, alleen het stukje door de bovenpolder is wat anders gegaan. Na 2 uur en 9 minuten was ik weer terug. Een zware tocht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten