zaterdag 23 mei 2020

Boekelo-Buurserzand-Oldenzaal

Boekelo

Boekelo, bekend van het zout maar ook hadden ze een bleekerij voor textiel. Allemaal verleden tijd.


Museumspoorlijn en spoorhuisje.

Buurserzand

Voor aankomst bij ons hotel hebben we eerst een mooie ronde gewandeld over het Buurserzand, net ten oosten van Haaksbergen.

Een paar voorbij fietsende oude mensen: "O, is alleen maar oude meuk"...
Ik dacht daaraan om hetzelfde te zeggen toen we verderop oudere mensen zagen zitten bij een picknick tafel....

 Vast bedoeld voor nattere tijden. Nu is het kurkdroog.

Hier is het een stuk natter, veel kikkers te horen (moerasachtig)

Buursermeertje. Het is zo warm dat er ook mensen in het water gaan.

Corona bruiloft


Voorbij rijdende gasten die op afstand feliciteren!

Korte ochtendwandelingWe ontbijten vroeg en gaan daarna direct even op pad voor een wandeling van 4 km met prachtige huizen en landerijen.

Oldenzaal

Van 1972 - 1978 heb ik in Oldenzaal gewoond, dus toen ik 8-14 jaar oud was. Wij woonden aan de H. Corwinstraat nummer 5. Leuk om weer eens te kijken hoe het daar nu is.

Het grasveldje achter het huis herinner ik me nog goed. Oneindig veel balletje getrapt tegen deze muur van een electriciteitshuisje. Het huis achter de schuurdeur die je ziet, daar woonden wij toen.

Op nog geen 100 meter afstand de middelbare school waar ik 2 jaar op gezeten heb, het Thij College. Toen een vorm van een dalton school.

De H. Corwinstraat. Achteraan het op één na laatste huis is nummer 5.

In het centrum van Oldenzaal. De Plechelmuskerk. Een enorm bouwwerk, massief. Wanneer je vanuit Hengelo of Denekamp naar Oldenzaal rijdt over een kaarsrechte weg, dan heb je de toren steeds in het vizier.

Ook in Coronatijden is er markt.

En na al die jaren staat deze school er nog steeds. Hier heb ik klas 3 t/m 6 doorlopen. Toen heette het nog de CVO school, tegenwoordig is het een katholieke school. Precies 6 lokalen voor 6 klassen. In de zesde klas had ik een ouderwetse (hoofd)onderwijzer (meester Kerkhof) die ook net dat jaar met pensioen ging. Ik heb toen een maquette gemaakt van deze school en hem aangeboden ter herinnering.

De ingang van de school. Links de 2 klaslokalen voor de klassen 1 en 2 destijds. Die hadden juffen, de rest waren meesters.

En wie komen we tegen? Gerrit en Wilma Takken die hier ook voor een korte vakantie zijn neergestreken (bij Borne). De wereld is klein.

Rondrit achterland van OldenzaalNa het bezoek aan Oldenzaal rijden we nog via landweggetjes naar Denekamp, Ootmarsum, Weerselo. Onder andere dit kolossale optrekje, Huis Singraven. Tot 1966 in particulier bezit maar daarna in handen van een stichting die het beheert en exploiteert.

Uiteindelijk rijden we halverwege de middag weer terug naar Barneveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten