zaterdag 24 juli 2021

Polinik (2784m)

 
Om 06:00 uur rijden we (Jiska, Bart en ik) weg om vandaag de Polinik te beklimmen. De weg naar de parkeerplaats is erg slecht, althans voor een auto zoals ik heb. We parkeren de auto op 1350m op een kleine parkeerplaats bij een slagboom. Er staat al een andere auto.

In een klein uurtje zigzaggen door een bos zijn we bij de Polinikhuette op 1885m.

In de verte is de Polinik al te zien. De spits links is de Gamskarspitze. Op het splitsingspunt naar de Ebeneck moeten we beslissen of we opsplitsen of met z'n allen de Polinik gaan doen. Het wordt het laatste, Jiske en Bart denken het aan te kunnen.

Hier geen bomen meer, veel steenslag en rotsen.

Zo af en toe even uitrusten en drinken.

Er hangen nog wat mistflarden.

Net over een kleine Scharte gekomen in een volgende fase.

Het is een enorme klim.

Via de achterkant nog een spannend paadje naar het kruis.

We zijn er na 3 uur en 30 minuten. Eerst even uitrusten en een vest aan, het is koud. Mooi uitzicht. Maar het is gelukt! Voor Jiska en Bart de eerste bergtocht voor gevorderden.

Er was dus al iemand eerder, een Duitser die ik nog even sprak. Hij komt uit Bayern, woont in Wenen en is nu bij familie in Moellbruecke.

Eten, drinken, foto's maken, Gipfelbuch invullen maar dan weer terug om het niet te koud te krijgen.

De schapen zoeken verkoeling.

Ondertussen is het ook al weer warmer geworden.

Bergflora.

Heerlijk fris water.

Voor Jiska is het wel genoeg nu...

Aankomst bij de Polinikhuette. Heerlijk koude cola en wat lekkers eten. Spreek ook uitgebreid met de nieuwe pachters, o.a. over de weg tot aan de parkeerplaats.

Nog weer even een uurtje door het bos naar beneden zodat we na 15,2 km, 1400 hoogtemeters stijging in 7 uur en 45 minuten weer terug zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten