vrijdag 22 juli 2022

Kehlluckerlkopf (2635m)

 
Drie jaar geleden heb ik deze top ook al eens geprobeerd maar moest toen in het eerste gedeelte rechtsomkeert maken omdat het bos daar plat lag na een storm. Vandaag maar weer eens opnieuw proberen. Ik start om 06:00 uur vanaf Alpenheim in het Teuchltal.

Na een kort stukje over een Forstweg ga je naar rechts en mag je steil een grashelling op. Het eerste stuk tot aan de Forstweg lukt nog wel. Daarna word je weer een grashelling ingestuurd maar dan is het pad al snel niet meer te zien. Wat nu? Ik zie hogerop wel weer de Forstweg dus klauter daar maar naar toe, wel met de nodige schrammen. Waarom geven ze dit niet wat beter aan?

Uiteindelijk kom ik gelukkig via de Forstweg wel weer bij het pad. Ik breng hier een markering aan voor de terugweg.


Het pad loopt nu voor een groot deel langs de Grossblössenbach. Het gras en het onkruid staat erg hoog en is ook erg nat. Gelukkig heb ik een lange broek aan.
Na verloop van tijd kom je uit het bos (Kleinblössenalm en Grossblössenalm) en krijg je de bergmassieven goed te zien.

Een wat meer vlak gedeelte, Tanzböden. Een verlaten hut. Daarachter moet de bergtop van vandaag liggen.Op dit punt verlaat ik de route naar de Polinik en ga hier linksaf richting de Teuchlscharte. Als je goed kijkt kun je ook wel een paadje zien dat je kunt volgen. Zo af en toe heel oude markeringen die nog nauwelijks zichtbaar zijn.

In de verte de Teuchlscharte, maar ik houd links aan.

Op een gegeven moment kom ik op de Kreuzeck Höhenweg.

Vanaf nu is het eenvoudig naar de top van de Kehlluckerlkopf te lopen. In 2 uur en 55 minuten ben ik hier aangekomen op 2635m hoogte. De Polinik is goed te zien, er staat nog geen mensen bij het kruis.

Een kruis staat hier niet, alleen een stapel stenen.

Terugblik in het dal waar ik vandaan kom.


De Poliniksee aan de andere kant van de Teuchlscharte.

Langs die graat gaat de Kreuzeck Höhenweg verder. Er zijn mensen die op één dag die hele route tot aan de Feldnerhuette afleggen...

Hier kun je toch goed het niet gemarkeerde paadje zien tussen de weg naar de Polinik en de Kreuzeck Höhenweg.

Terugblik naar de Polinik in Tanzböden.

Tanzböden.

Hier een mooi overzicht van het stuk waar de route begint/eindigt. Je kunt maar beter gewoon de Forstweg volgen.

En hier de afslag waar het pad na de markering niet meer te vinden is...

Totaal 6 uur onderweg geweest, 12,7 km en 1450 hoogtemeters. Drie uur op de heenweg, 45 minuten op de top en 2 uur 15 minuten naar beneden. Prachtige wandeling al met al.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten