zondag 7 augustus 2011

Deelerwoud

Van 2011-08-07

Voor de verandering weer eens een nieuwe route uitgezet, startend in Hoenderloo en dan door het Deelerwoud en Loenermark en via Deelen weer terug. De bedoeling was alleen door bossen en heide te lopen maar het pakt anders uit. Om een heel groot deel van het Deelerwoud staat een hek en nergens een doorgang. Vanuit Hoederloo volg ik noodgedwongen dan maar de weg naar Loenen.

Van 2011-08-07

De ouderen onder ons hebben de naam van deze hoeve vaak gehoord…in de fileberichten. De Woeste Hoeve langs de A50. Vanuit Apeldoorn werd de snelweg hier een tweebaansweg wat tot files leidde.

Van 2011-08-07

Gelukkig kan ik kort na het oversteken van de A50 de bossen in en keert de rust weer. Op de Loenermark geen hekken en hindernissen. Ook deze Ramenberg met 70m hoogte vormt geen obstakel voor mij.

Van 2011-08-07

Het weer zit niet zo erg mee. Ik krijg een drietal fikse buien op m'n hoofd en ook zakt de temperatuur op zo'n moment flink. Hier ga ik bij Groenendaal weer onder de A50 door terug naar het Deelerwoud, richting Deelen. Maar ook hier weer weinig mogelijkheden tot "uitstapjes" in het bos of door de hei. Alles is rustgebied en toegang verboden. Ik kan dus niet anders dan doorlopen via de Brinkhorsterweg tot aan de weg tussen Deelen en Hoenderloo.
Via deze drukke weg loop ik tot aan Hoog Baarlo en ga dan via de Deelerweg weer terug naar mijn startpunt. Daar is het inmiddels flink druk geworden met softijs etende mensen. Er staat een rij voor het verkooppunt van wel 20 mensen. Ik heb ook wel trek maar na 31km lopen in 3 uur heb ik geen zin om in de rij te gaan staan…..
Voor meer foto's (soms wat wazig want ik kreeg de lens niet meer droog): klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten