zaterdag 19 april 2014

Falkensteinrunde

Deze burcht is de naamgever voor het rondje dat ik vandaag loop. Op de kaart had ik al vaker gezien dat op het weggetje naar ons huis toe de naam "Falkensteinrunde" vermeld stond. Ik heb tot afgelopen week nooit begrepen dat het een rondwandeling betreft. Via Bergfex.at kwam ik hier achter.

Het betreft bovenstaand rondje. Een prima wandeling dus direct vanaf ons huis (10 km) te doen. De route is niet gemarkeerd maar via bordjes prima te volgen (Obervellach - Camping - Gratschach - Falkenstein - Obervellach).

De hoogteverschillen vallen ook mee, totaal ongeveer 300 meter dalen en klimmen.

Eerst dus naar beneden naar Obervellach. Ik neem de geasfalteerde weg maar een route binnendoor door het bos is voor wandelaars veel mooier.

Het weggetje naar de camping langs de Möll. De camping is nog leeg.

Direct na de camping richting Gratschach begint een fitnessparcours. De oefeningen laat ik maar achterwege.

Uitzicht op ons huis, links van de brug.

Meertje naast de Möll, kijkrichting naar het oosten.

Na wat geploeter over drassige paadjes door het bos kom ik bij deze zuiveringsinstallatie. Hier staan ook grote zonnepaneelinstallaties die met de zon meedraaien!

Mooi pad langs de Möll.

Nadat ik de Möll weer overgestoken ben is het flink klimmen. Deze oude molen is ooit gebruikt voor het gasthuis van de burcht Falkenstein.

Nadat ik het laatste woonhuis voorbij ben in Gratschach vervolgt de weg het bos in naar de burcht.

Burcht Falkenstein. Bij Googelen blijkt dat deze bucht ook door flink wat modelbouwers is nagebouwd.

Vanaf Falkenstein gaat het weer via een bospad naar het westen om even verderop weer op een geasfalteerd weggetje terecht te komen die naar ons huis voert.

Al met al een leuke afwisselende route. Na 1 uur en 11 minuten netto looptijd ben ik weer terug. Wandelend denk ik dat je er toch al snel 2,5 uur over doet.

Voor alle foto's: Album Falkensteinrunde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten