zaterdag 16 mei 2015

Bruggelen

Helaas vandaag niet zulk mooi weer: motregen en druilerig. Toch een rondje uitgezet, dit keer door "Bruggelen". Ten westen van Beekbergen gelegen.
 
Op de parkeerplaats "Het Leesten" staan toch nog wel een paar auto's. Vooral bezoekers voor de eettent denk ik. Verder enkele mensen die honden uitlaten.
 
Open vlaktes, heuvelig.

Vennetje zonder naam.

Grafheuvel.

De Ugchelse beek. Kunstenaar Paul de Kort heeft hier in opdracht van de gemeente Apeldoorn het project Fossiele Regen gerealiseerd (je ziet op de foto's een aantal druppels):

“Over de oorsprong van het kwelwater: Het water dat in de Ugchelse beek uit de grond naar boven komt kan enkele duizenden jaren oud zijn en van grote diepte komen (circa 150 m). Het kan in dit verband interessant zijn u een voorstelling te maken van het Veluwse landschap van enkele duizenden jaren geleden, toen een regendruppel de grond in zakte om de lange weg door de bodem af te leggen…”.
In het kader van het project ‘kunst langs Sprengen en Beken’ is een veertigtal zilveren druppels geplaatst in het stroomgebied van de Ugchelse beek in Apeldoorn. De druppels liggen soms in kleine groepjes, soms als eenling, dicht bij elkaar of op enige afstand. Ze liggen bij de bron, een splitsing, een watermolen, een waterval, een stuw of een overkluizing. Elke druppel draagt in het oppervlak nog de waterkringen van de ‘fossiele regenbui’. “We zien het omringende landschap weerspiegeld in het glanzende oppervlak van de druppels, of herinneren we ons het duizenden jaren oude landschap waar de regenbui eens viel…?”


Monumentale steen vlak bij de snelweg A1 (op de achtergrond te zien).

Huisje in het bos. Heerlijk stil wonen!

Dicht bij Beekbergen, even het bos uit.

Errruug groen hier.

Terug bij de Leesterhei.

Dit is de route die ik heb gelopen:
 
Totaal 16 km. Moet ik zeker ook nog eens doen bij zonnig weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten