zaterdag 26 mei 2018

Zoddenpad (klompenpad)

Vandaag samen met Eveline een klompenpad op het programma, bij Westbroek: het Zoddenpad. Voor ons allebei ongeveer 3 kwartier rijden. Startpunt is een parkeerplaats bij Westbroek, tegenover Kerkdijk 85, bij het bordje Bert Bos Pad er in rijden.
We nemen ook de routeverlenger er bij in het bos (Einde Gooi).

Eveline heeft wat oponthoud, daarom kan ik al een beetje genieten van de zon. Pfff, wat is het nu al warm.

Leuk grapje :)

Uitleg over de Westbroekse Zodden.

Zo, Eveline is er ook, dus we kunnen op pad. De paden op, de lanen in.

Waterrijk en erg groen. Ontzettend veel vogels te horen en te zien.

De zwanen hebben een leuk spel bedacht. Ze vliegen een eind tegen de wind in en laten zich dan met de wind mee over het water drijven.

Een bijzondere stoel met uitzicht over de Zodden.

Entree in het bos "Einde Gooi" Aparte naam, heeft wel met het Gooi te maken maar verder kan ik geen verklaring vinden van "Einde".

Voordat we het bos verlaten, even een pauze. Straks de hitte weer in (29 graden).

We lopen nu ruim 3 km over de kanaaldijk (Tienhovensch kanaal) in de volle zon (ietwat saai). Behoorlijk wat fietsers hier. We komen iets verderop een groepje mensen tegen. Een gids van Natuurmonumenten vraagt of we ook mee willen naar een rondleiding in de Eendenkooi. Dat zien we nu niet zitten, we hebben nog een flink eind te gaan.

Molen "De trouwe Waghter".

Prachtig uitzicht op de Oostelijke Binnenpolder.

Het eigenlijke startpunt bij streekmuseum Vredegoed. Daar rusten we even uit.


Enigszins teleurgesteld dat er bij het museum niet echt iets te verkrijgen was, zijn des te meer verrast wanneer we op de kerkdijk een ijsboerderij zien die geopend is! Daar maken we uiteraard gebruik van.

In totaal hebben we 18,4 km gelopen in 3 uur en 20 minuten netto wandeltijd en 4 uur en 10 minuten inclusief pauze's. Een erg mooi klompenpad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten