zaterdag 18 september 2010

Dropzone

Van 2010-09-18

Afgelopen week stond er al in de lokale krant dat het rond de Ginkelse hei druk zou worden in verband met de luchtshow die vandaag gehouden wordt. Het lijkt me daarom wel handig om daar vroeg te gaan lopen. Bij de parkeerplaats aan de weg tussen Ede en Otterlo staan al verkeersregelaars die me verwijzen naar een parkeerplaats voor de luchtshow. Ik leg uit dat ik niet voor de show kom maar een rondje ga lopen.

Aan de rand van de Edese hei start ik om 08:00 uur. Ik steek de Edese hei over en bij aankomst bij de weg tussen Ede en Arnhem is het al behoorlijk druk en arriveren de eerste bezoekers. Mijn route loopt dwars door de Ginkelse hei dus houd ik maar een beetje de rand van de dropzone aan. Gelukkig word ik niet teruggefloten, of erger nog neergeschoten, door de aanwezige militairen.

Van 2010-09-18

In een wijde omgeving worden de toegangswegen afgesloten. Veel bezoekers kom ik tegen die met de fiets naar het centrale punt gaan, veruit de beste manier om daar te komen denk ik.

Van 2010-09-18

Wanneer ik langs de Reemster hei loop, die overigens prachtig paars kleurt, zie ik de eerste droppings van militairen. De vliegtuigen maken grote ronde's en komen meerdere keren terug om een vrachtje te lossen.

Van 2010-09-18

Het is eigenlijk best lekker weer om te lopen, zonnig, wellicht net iets te fris. Maar het lopen zelf gaat niet zo ontspannen. Pijntjes in de knieen, een beetje stram. Ik ga dus regelmatig ook maar een stukje wandelen. Na 25 km ben ik weer bij de auto waar inmiddels grote drommen fietsers met stoeltjes achterop richting de Ginkelse hei gaan.

20 opmerkingen:

  1. Complimenten! Vooral aan Thirza die toch ook behoorlijk zal hebben afgezien met die wind en regen. Jammer dat jij het niet volledig hebt kunnen lopen maar 205 km is toch een behoorlijk aantal. Zo'n week samen optrekken is heel speciaal waar je het nog lang over zult hebben.
    Ik wens jullie een goed en snel herstel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met de finish! Dit is voor alle participanten een gedenkwaardige tocht geworden waar je trots op mag zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd met deze overwinning!!!!!
    Een tocht om nooit te vergeten.
    Petje af voor alle drie!
    Gr uit Rijnsburg
    Gerdine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldig! Gehaald! Prima gedaan. Geweldige belevenis. Lopend, fietsend, wat doet het er nog toe. Jullie hebben het gedaan voor een goed doel en dat voelt goed. Ik mocht er een piepklein stukje van meemaken. Bedankt daarvoor! Tot gauw. Nu lekker uitrusten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ton & Joke Veldhuizen27 februari 2010 om 22:54

    Prachtig dat jullie dit volbracht hebben. En wat nou balen, ga je alleen om te lopen maak je er toch 'gewoon' en run-bike-run van. Mooi toch om de hele wereld inclusief jezelf te verrassen ;-)

    Klasse om je zo in te zetten om een goed doel te helpen slagen en dat geldt natuurlijk voor jullie alle vier, want Maarten hoort er natuurlijk gewoon bij als je zo onvoorbereid invalt.

    Geniet van de herinnering en herstel vooral goed van dit bijzondere avontuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gelukkig heb je met fietsen toch nog de ronde kunnen volgbrengen. En door de wind was het fietsen ook niet de gemakkelijkste opgave.

    Gefeliciteerd en geniet nog lang na.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Klasse! Gefeliciteerd alle vier! En nu lekker bijkomen....
    Groetjes, Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gefeliciteerd Ronald!! een monsterlijke toch goed volbracht! Ook hulde aan Rianne maar zeker aan Thirza! bikkels!!!

    Nu weer lekker bijkomen van dit mooie avontuur

    BeantwoordenVerwijderen
  9. WOW, 205 km binnen 1 week. Had je al eens eerder zoveel gelopen? En dan ook nog een flink eind fietsen. Respect, ook voor Thirza, Rianne en Maarten! Herstel ze!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Ronald, Thirza en Rianne (en Maarten). Gefeliciteerd met het voltooien van deze monstertocht! Echt respect dat jullie elke ochtend opnieuw in de startblokken stonden. Ik denk dat als er een fiets kapot was gegaan jullie dan nog zwemmend het einde hadden gehaald. Bedankt voor jullie inzet voor het goede doel!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Thirza, Ronald en Rianne,
    Ja ik begin toch met Thirza, want laten we eerlijk zijn, zij heeft het volbracht. ;-) Ronald en Rianne moesten noodgedwongen stoppen. Maar alle gekheid op een stokje. Een hele diepe buiging voor jullie alledrie voor deze geweldige prestatie. Dank jullie wel voor jullie leuke verslagen zodat we hebben kunnen meegenieten. En dank jullie wel dat jullie dit voor het goede doel hebben willen doen.
    Groetjes Arjan

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Petje af en wat een zwaar avontuur hebben jullie beleefd.
    Mooi om terug te lezen en hetw as alsof ik mee ging!.
    Geniet ervan en genees ook van de wond.
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Fantastisch wat jullie vieren hebben gedaan de afgelopen week. Ik onderschrijf alle berichten hierboven. Ik ben alleen heel nieuwsgierig geworden naar de foto van de handstand. Hoor zoveel wilde verhalen over oefeningen doen tijdens vakantie tochten nu de handstand maar eens laten zien zou ik zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Gefeliciteerd met het behalen van het doel (al was dat op een andere manier dan je gepland had) en petje af voor de meiden (en de jongens!) die best afgezien moeten hebben... Pittige afstand en sh*tweer. Wat een stoere expeditie!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Van harte gefeliciteerd met het volbrengen van deze monstertocht. Geweldig om de afgelopen week je iedere ochtend weer op te laden om te gaan lopen en fietsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Mooi parkoer als je niet neergeschoten wordt,doch dat laatste lijkt mij nogal sterk, op een bewegend doel juist schieten, is niet simpel:-).

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Zag op TV dat 1 van de para's in een boom was geland en een ander zijn been had gebroken bij de landing.
    Lopen is dan toch een veiliger alternatief, ondanks de aanwezige militairen!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Best lekker zo lopen, en veilig gevoel? Of voelde je je opgejaagd wild?

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Inderdaad uitkijken en wel gaaf om dit tijdens het lopen mee te maken.
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Dacht even aan wat anders bij DROP zone. Lekker...

    BeantwoordenVerwijderen