zaterdag 11 december 2010

Null, njet, nada

Echt rekening hield ik er niet mee. Ik was dus gisteravond verrast dat de Georgsmarienhutter Null abgesagt was. Niet dat ik voor niks naar Duitsland zou zijn gegaan, ik kijk toch altijd vlak van tevoren nog even op de site. Wellicht was het wel beter geweest dat ze naar alle ingeschreven lopers nog even een mailtje hadden gestuurd. Nitish Zuidema had me nog benaderd of ik vrijdagavond al zou gaan (om mee te rijden), ik vraag me af of overnachters het wel op tijd in de gaten hadden.

Verbaasd ben ik ook wel omdat het parcours van de Null toch al niet zo makkelijk is, de lopers die daar komen hebben daar wel ervaring mee. Ik ga er dan maar van uit dat er gewoon wat gevaarlijke stukken zijn (gladheid, ijs). Volgend jaar maar weer opnieuw inplannen!

Tja, wat ga je dan doen? De Siebengebirgsmarathon is ook afgelast. De Spijkenisse marathon gaat ook niet vanwege andere verplichtingen. Zelf een duurloop gaan doen? Nee, ik heb toch wel zin in een wedstrijdje. Gelukkig is er vandaag weer de maandelijkse Vlinderloop in Houten. Vorige maand liep ik daar best lekker!

Het is vandaag al weer de 181ste editie! De loopgroep bestaat al 25 jaar en met 9x per jaar kom je een eind. Voor iemand die niet al te veel tijd "kwijt" wil zijn aan parkeren, inschrijven etcetera een ideale loop. Parkeren voor de deur, 3 euro inschrijfgeld betalen, startnummer opspelden (ik had me thuis al "aangekleed"), 10 minuten warmlopen. Om 11:30 uur de start, wederom d.m.v. aftellen.

Wedstrijd - halve marathon 11-12-2010, Snelheid 
De eerste kilometer gaat nog sneller dan de vorige keer, 4:22. De wind speelt behoorlijk parten op de 2,5 km langs het Amsterdam-Rijn kanaal. Bij de eerste ronde gaat dat nog wel en zodra de wind mee is gaan de km's ronde de 4:35. Maar de tweede ronde lijkt het wel of de wind nog harder is gaan waaien en houd ik de km's niet onder de 5:00 langs het kanaal. In 1:40:37 kom ik langs de tijdwaarnemer naast de stoep (in een auto!). Ruim een minuut langzamer dan de vorige keer, terwijl ik na 10 km nog een halve minuut sneller was.

Na afloop dit keer geen prijs op mijn startnummer, maar nog wel even leuk gepraat met een organisator. Vervolgens in de auto even een schoon shirt aan en weer naar huis. Zo hoeft het allemaal niet zo veel tijd te "kosten".

Nu maar weer eens op zoek naar de volgende tocht....

14 opmerkingen:

 1. Waar jij je heuveltraining doet is het wel prachtig,ik doe nu ook meer heuveltraining als krachttraining.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In de buurt van Nijmegen was het de hele dag droog! Die boom blijft mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie tocht. Ook fijn dat het lopen weer goed gaat. Ben je van alle pijntjes af? Kom graag een keer in die mooie omgeving van je lopen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie heuveltraining zo en lekker droog, in Friesland was het ook droog maar heb het daar bij wandelen met de hond gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amerongse berg; yep die ken ik en die boom ook. Heb er vorig jaar diverse keren getraind en ga daar vanaf volgende week ook weer regelmatig lopen in voorbereiding op komende evenementen. Het is daar inderdaad erg mooi en goed trainen!
  Gr, Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaren in Houten gewoond maar nooit gevlinderd. Lijkt me wel eens leuk om de omgeving weer eens te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer van de afzegging maar toch een leuke wedstrijd gedaan (en in de buurt).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer van de Null lauf maar gelukkig heb je nog een loopje gevonden die wel doorging (valt ook niet mee, de laatste tijd).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vlinderloop heb ik vorig jaar mei eens gelopen. Lekker kleinschalig en gewoon goed georganiseerd. Ook leuk !!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel anders dan de Null en toch leuk, dus prima alternatief.
  Volgend maar weer Nullen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Houten, eigenlijk best wel dichtbij voor mij, maar van al die 181 edities, er nog nooit 1tje gedaan.
  Maar als het zo uitkomt, inderdaad een mooi alternatief toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer zeg en volgend jaar misschien oo wel er naar toe?.
  Groet rinus.

  BeantwoordenVerwijderen