vrijdag 3 juni 2011

Brandtoren

Van 2011-06-03

Markant punt op de Veluwezoom. Met al die berichten over branden zou je bijna denken dat er permanent iemand boven in het huisje zit om over het natuurgebied te waken. Wanneer je in de toren klimt krijg je nog eens 34 meter extra hoogte ten opzichte van de bodem die al op 101.5 meter hoogte ligt.

Van 2011-06-03

Vandaag dus weer eens een rondje Posbank, de laatste keer was dat op 28 augustus 2010. Toen ging het helemaal niet lekker, veel gewandeld. Maar ook dat is hier zeker geen straf.
Ik start dit keer om 06:28 uur, vorige keer was dat 06:39 uur. Elf minuten eerder uit de veren dus. Heerlijk om hier met alleen de zoombewoners aanwezig te zijn. Schotse Hooglanders, reeen, ritseldieren en vele, vele vogels.
Het is eerst best nog fris maar al snel warmt de zon de lucht en op open plekken ook m'n huid op. Warmlopen op de Eerbeekse weg, lange stijging op de Lange juffer, nog geen gasten bij de Carolinahoeve, direct daarna 4 kuitenbijters, uitzicht vanaf de Posbank, op en neer over een zandpad dwars door het Herikhuizerveld, de bergjes bij Beekhuizen kunnen er ook nog wel bij, dan nog een flinke klim naar de Brandtoren en tenslotte via de Koningsweg weer terug naar Terlet.
Na 2 uur en 52 minuten netto looptijd en 29,3 km verder heb ik er weer een heerlijke tocht op zitten. Slechts 1 wielrenner die ik 2x ben tegengekomen was net als ik al vroeg actief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten