zondag 9 oktober 2011

Gewoon lekker trainen

Van 2011-10-01
Menno zit nu een paar weken op scouting. Wanneer ik hem dan 's zaterdags weg breng naar de Lunterse Berg kan ik mooi een rondje lopen. Dat heb ik nu een paar keer gedaan. Een actieradius van zo'n kleine 30km heb ik dan om weer op tijd terug te zijn. En steeds blijf ik nieuwe paden vinden terwijl ik hier al zo veel gelopen heb.

Vorige week bleek 's middags net het Rondje om de Koepel georganiseerd te worden. Jammer dat ik dat niet wist, anders had ik daar wel aan meegedaan. Ik moest wel weer even aan het krantebericht denken dat ik die week daarvoor las, namelijk dat Teus Valkenburg overleden was. Ik ontmoette hem voor het eerst in juli 2007 bij deze wedstrijd. Een aardige man en een goede loper. Later reed hij wel eens mee naar een wedstrijd, o.a. de Zuiderzeemarathon. Naast lopen had hij ook een passie voor toneel waarover hij graag vertelde in de auto. Het laatste contact had ik in mei 2010 met hem met het trieste bericht dat hij kanker had, daarna reageerde hij niet meer op de mail.

Vanmiddag ben ik voor een lange duurloop op pad rond Kootwijk. Helaas ben ik m'n fotocamera vergeten. Herfstfoto's kunnen zo mooi zijn... Het weer is druilerig, koud. Vanaf het begin zit het tempo hoog, zo'n 5:30 per km. Komt vast door het weer, lekker warm blijven. De km-tijden worden zelfs nog wat sneller. Na 30,5 km in 2:44 uur ben ik weer terug bij de auto. Weinig mensen op de been maar dat vind ik juist de charme van dit soort dagen, heerlijk alleen in de natuur.

1 opmerking: