zaterdag 14 juni 2014

Driemaal gelopen deze week!

Afgelopen week heb ik maar liefst 3x gelopen, dat is al weer heeeel lang geleden. Oplopend van maandag 9 naar donderdag 11 en vandaag 15 km. Totaal toch weer zo'n 35 km.

Op 2e Pinksterdag een rondje vanaf de Heetweg bij Kootwijk. Mooi weer, ruim 20 graden. Hierboven Loofles, een plas waar je veel wandelaars kunt tegenkomen, soms om de hond uit te laten. Nu dus ook pootjebadende mensen.


Op donderdag is het weer mooi weer en ik ben die dag bij een klant in Katwijk. Na afloop naar de duinen, omkleden en een rondje lopen over strand en een mooi pad door de duinen (Berkheide). Het is wel erg zwaar, veel mul zand, het strand is door de vloed maar smal. Ik had verwacht veel meer mensen aan te treffen maar op het strand hooguit 10 mensen en door de duinen zegge en schrijve 0 mensen. Heerlijk die rust!

Vandaag heb ik een rondje uitgezet bij Hoenderloo en Het Leesten. Ik start vanaf parkeerplaats Waterberg.

Na ruim 3 km over onverharde weggetjes en kronkelige paadjes door het bos kom ik aan de rand van de Hoog-Buurlose heide. De lucht breekt steeds meer open. Het is een perfecte temperatuur om bij te lopen.

Nog een klein stukje, dan ga ik de bossen weer in.

Nadat ik de N304, de Otterloseweg, ben overgestoken kom ik in Het Leesten. In plaats van wat uitleg over dit gebied wordt hier alleen maar gesproken over honden die al of niet aangelijnd moeten, natteneuzen-route enz.

Op de kaart zag ik "trap" staan. Het leek me leuk om die in de route op te nemen. Ik moet zeggen dat ik iets moeilijkers had verwacht....

In de route zitten ook wel wat heuveltjes, totaal geeft Sporttracks aan zo'n 100m geklommen en gedaald te hebben.

Het lopen gaat vandaag lekker. Uitgaand van mijn netto looptijd heb ik precies 10 km/uur gelopen. En dat terwijl het helemaal onverhard was, af en toe zelfs mul. Op het eind ben ik wel wat gaan versnellen om aan die 6 min/km te komen :)

Voor alle foto's: klik hier

2 opmerkingen:

 1. Welja, toe maar. Dan heb je dus meer gelopen dan ik deze week. Ik moet mijn eerste stapjes nog zetten om deze week die 0 km te doen verdwijnen.

  Groet,
  Jannet (jawel, ik volg je nog steeds)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veelbelovende herstart?

  Groet, Runnermartin.

  BeantwoordenVerwijderen