zondag 16 maart 2014

Rond de Hoge Duvel

In geen velden of wegen kwam ik de duvel, en ook niet z'n ouwe moer tegen. Er gaan allerlei verhalen over de Hoge Duvel, een heuvel (83,2m hoog) tussen Elspeet en Hoog-Soeren. Er zou een boze geest huizen. Een plaaggeest die er voor zou zorgen dat het fietsen over die heuvel veel zwaarder is dan elders. Ik denk dat ik wel weet waarom de duvel zich afzijdig hield:
Deze tekst kwam ik plotseling tegen, heb wel even de pootjes van de w wat langer gemaakt :)

Vandaag pak ik dus weer een stuk van het Kroondomein Het Loo. Ik parkeer de auto langs de Aardhuisweg, even buiten Uddel. Er is hier een wandelroute uitgezet met houten paaltjes, je kunt kiezen voor 7 of 13 km. Voor joggen kies ik uiteraard die van 13 km.

Zou ziet de route er dus uit. De Hoge Duvel ligt tussen km 3 en 4. Ik heb er niets van gemerkt....

Direct aan het begin al mooie uitzichten, jammer dat de zon niet schijnt.

Het blijft toch een apart gezicht, versteende paddenstoelen op dooie bomen. Je komt ze hier veel tegen, blijkbaar worden dode, geknakte en omgewaaide bomen hier niet weggehaald en laat men de natuur z'n gang gaan.

Veel water kom je hier niet tegen, een bijzondere plek dus hier. Op de stafkaart kan ik het vennetje ook niet terugvinden.

Na bijna 13 km en 1 uur en 20 minuten loopgenot ben ik weer terug bij de parkeerplaats. Een mooie route voor wie van bossen en heide houdt.

Voor alle foto's: klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten