zaterdag 26 maart 2016

Drents Friese Wold - Diever

Tja, na ruim 4 jaar toch maar weer eens aan een georganiseerde loop mee doen. Het is prachtig weer en dan ga ik vandaag graag naar Diever bij het Drents-Friese Wold waar vandaag diverse afstanden gelopen worden. In het verleden een paar keer hier de marathon gelopen maar nu de 28km. Een marathon behoort niet meer tot de mogelijkheden met mijn gestel.
 
Het nieuwe onderkomen vlak bij de startlocatie. Het Dingspilhuus is/wordt namelijk gesloopt. Eigenlijk wel handig zo, vlak bij de start parkeren en nummer ophalen.
 
Om precies 12:00 uur worden we weggeschoten. Ik ken mijn plaats en sta lekker in het achterveld. Mijn doel is in de eerste plaats genieten en als het kan nog binnen de 3 uur finishen.
 
Dit zijn de enigen die na een paar honderd meter nog achter me lopen. Deze 2 dames (Karin en Ingrid) blijken tot zo'n 19km in mijn buurt te lopen, daarna moet ik ze laten gaan.
 
We zijn de eerste groep die starten, deze kinderen moedigen ons aan.
 
Prachtige doorkijkjes bij die mooie lenteweer. Veel vennetjes.
 
De eerste drankpost na 6 km. Ik heb geen haast dus drink ik rustig 2 bekertjes water. Cola komt later wel.
 

Schitterende natuur hier. Wel jammer dat we steeds over verharde fietspaden lopen.
 
De koploper van de marathon haalt me in (kwartier later gestart dan wij). Grote voorsprong op de rest.
 
De natuur moet nog wel ontwaken maar het begin is er (knoppen)
 
Ingehaald door de twee dames. Bij het volgende drankpunt ga ik heb echter weer voorbij voor zo lang het duurt.
 
Prachtig!
 
Na ongeveer 18 km is het splitsingspunt van de 28km en de marathon. Het wordt echter niet rustiger, de halve marathon zit op de hielen. De 2 dames halen me hier definitief in om ruim 4 mintuen voor me te finishen.
 
De laatste 7 km is afzien, m'n kuiten protesteren. Blijkbaar is 28 km toch net wat te veel van het goede. Met een mix van wandelen en dribbelen bereik ik de finish na 3 uur en 3 minuten.
 
Ik loop direct door naar de auto om nog even lekker in de zon te zitten en een blikje coca cola op te drinken.
 
De organisatie heeft het weer goed voor elkaar, keurig verzorgd hier altijd. De routekaartjes die ik vele jaren geleden heb gemaakt voor hen staan nog steeds op de site, grappig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten