donderdag 27 december 2007

Wintersport


We zijn inmiddels al weer 6 dagen op wintersport in het Zillertal in Oostenrijk. Hier een foto met uitzicht op het dorp Stumm waar wij een huisje hebben gehuurd.

Het weer is prachtig, de pistes liggen er mooi bij en het uitzicht is adembenemend. Wanneer je hogerop bent zie je alleen nog besneeuwde toppen en lijken de omliggende bergen binnen handbereik te liggen omdat de driedimensionale werking wegvalt.
Het is wel koud maar dat is te verwachten in deze tijd van het jaar. De zon staat laag en werpt lange schaduwen op het witte sneeuw. Op deze foto het uitzicht vanaf ons vaste lunchplek met de toepasselijke naam Sky Bar.

Op het heuveltje op deze foto is de skischool gesitueerd waar 3 van onze kinderen skiles volgen, ieder op z'n eigen nivo.

Wij gaan 's morgens vroeg al naar boven met de gondeltjes om zo nog even lekker op de "maagdelijke" pistes te kunnen skien. Nou ja, aangeharkt door de pisteboelies. Het is dan ook nog lekker rustig, de grote massa komt pas in de loop van de morgen naar boven.
Hier vertonen Jiska en Menno hun kunsten op de lange latten. Het is mooi om te zien hoe snel en natuurlijk kinderen het skien oppakken!

Na een week niet hardgelopen te hebben bedacht ik me om vanmiddag al eerder het skigebied te verlaten om eens in de omgeving van ons huis te gaan trainen. Op de pistes is het overigens ook erg druk 's middags en dan vind ik het skien toch minder leuk worden.
Het dal is behoorlijk groen, zelfs bergop lopen is goed mogelijk. De laatste sneeuw is een paar weken geleden gevallen maar er is een warme wind door het dal gegaan waardoor tot een hoogte van ca. 1200 alles bijna sneeuwvrij is.

Uiteraard neem ik als bergloper een aantal fikse beklimmingen mee in m'n training. In totaal loop ik 12 km in 1:20. Ik heb het parcours niet van tevoren uitgezet en dat heb ik geweten. Asfaltweggetjes die ineens doodlopen, dwars door een bos afdalend op een pad met keien en gladde stukken enz. Volgende keer wel m'n trailschoenen aandoen.

Onderweg kwam ik nog een echte vergroeide stalachtiet met een stalachmiet tegen, van ijs wel te verstaan. Prachtig gezicht. Je kunt zien dat het dus koud is hier, brrr. Na ruim een uur lopen verlangde ik ook wel weer naar ons warme huisje...

4 opmerkingen:

 1. Ze zien er kxe8k uit. Neem je niet een te groot risico door nu nog schoenen te kopen voor de Tour de Tirol?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zien er goed uit. in sober ciko-oranje ;-)
  alvast heel veel succes met je tirol avontuur!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig zeg en wat een mooie vakantie.En natuurlijk een mooi gebied om te hardlopen, geniet ervan.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn nog steeds schattig op de ski's, Menno en Jiska!
  Werkt nog steeds die aardige meneer met zijn dochter bij de Sky Bar?
  Enne... Heeft Thirza het erg gezellig met Marcus? (of is die er dit jaar niet..:-P)
  Oja! En hebben jullie het Bobo lied alweer gedanst?

  BeantwoordenVerwijderen