zondag 4 april 2010

2x20

Van 2010-04-02

Afgelopen vrijdag met de auto naar de Edese hei gegaan om daar een rondje van ruim 20 km te lopen. Het weer is prachtig en wat is het dan toch heerlijk om over de hei te draven. Nou ja, draven is niet helemaal het goede woord, zo snel ging het niet. Ik heb keurig gemiddeld 6 minuut per km gelopen. Veel harder en verder wil ook nog niet gaan omdat ik nog steeds wat kleine pijntjes voel, nog een erfenis van de Zuiderzeeloop. Vooral het pijntje bij de rechterknie hindert wat bij het lopen.

Dit weekend wordt ook de Jan Knippenberg Memorial gelopen, een loop over 160 km van Vlaardingen naar Den Helder en een kortere variant van 80km. Het houdt me wel bezig omdat er een paar bekenden meelopen. Om 22:00 uur starten de "hele JKM" lopers om de nacht in te gaan over het strand. Moet toch een bijzondere ervaring zijn, alleen op de wereld. Zaterdagmorgen wordt me al snel duidelijk dat een tweetal lopers die ik wel volg uitgestapt zijn: Arie Froberg en Henk Geilen. Ik begrijp er eerst niets van maar het verhaal van Henk geeft een mooie en eerlijke weergave. Van Arie moeten we het fijne nog lezen maar dat hij een kater heeft is wel duidelijk. Maar gelukkig hebben ook velen gehaald om deze enorme afstand te slechten binnen de daarvoor vastgestelde tijden.

Van 2010-04-02

Vanmiddag was het weer wat minder goed maar uiteindelijk heb ik alleen aan het begin regen gehad. Nadat ik m'n dochter Kirsten in Harskamp had afgezet om paard te rijden ben ik weer eens rond Kootwijk gaan hardlopen. Net wat andere paadjes en stukjes natuur opgezocht als anders. Slechts een enkeling heeft zich onder dreiging van donkere luchten naar buiten gewaagd, ik heb het gebied bijna helemaal voor mezelf. Waneer de regenbui verdwijnt breekt de zon door en krijg ik het nog warm ook. De vogeltjes laten zich bij het doorbreken van de zon veel luider horen. Heerlijk, de lente komt er aan!

Ten opzichte van vrijdag nu wat sneller gelopen, met name het tweede deel. Ik kort nog een stukje af omdat er een donkerblauwe lucht aan komt drijven en de eerste donderklap al snel volgt. Ik ben net op tijd bij de auto (na 20 km) en wanneer ik Kirsten weer oppik ligt de straat daar vol met hagel. Dat heb ik dus mooi even gemist!

Ik hoop dat de pijntjes snel verdwijnen want er staan de komende maanden een paar leuke (berg)loopjes op de planning! Misschien ga ik nog wel even langs de sportfysio deze week.

Overigens ga ik het de komende weken ook druk krijgen met mijn nieuwe functie als marathonlijstbeheerder voor hardloopnieuws. Maandag de Utrecht marathon en volgende week de Rotterdam marathon. Ik denk niet dat ik dit jaar een vermelding krijg aangezien je dan als man onder de 3:30 moet lopen en daar train ik nu niet echt op. Misschien nog aan het einde van het jaar?

9 opmerkingen:

  1. Sterkte Ronald, maar je gaat 't redden, dat weet ik zeker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi stuk in de Barneveldse krant vandaag, alleen heb ik nog geen tijd gehad om het te lezen, ga ik morgen doen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi weekend weer, Ronald, met 2 loopjes van 20 km.
    De lente gaat er inderdaad aankomen.
    Het is een goed idee om preventief een sportfysio of sportmassage te doen om herstel te bevorderen.
    Succes en veel plezier bij de voorbereiding van de geplande (berg)loopjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Twee uitslagen van de Utrechtmarathon heb je dus al:-)
    Doe voorzichtig met die pijntjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat zijn weer mooie kilometers Ronald. Goed te horen dat je weer op de weg terug bent. Noteer maar vast voor mij: 3.21.54 vandaag in Utrecht. Veel loopplezier

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een verhaal van Henk, om daar even achter te komen in je eentje op het strand.

    Jij succes met herstel, weer lkr gelopen lees ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Erg sterk bezig weeral en inderdaat hou pijntjes weg of minstens in het oog! En proficiat met je nieuwe tittel man van het marathonnieuws. Run For Fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Toch mooi 2x20 gelopen; en heerlijk is dat als je de natuur voor jezelf alleen hebt!
    Wat staat er op je programma voor berglopen?
    Hoop voor je dat je pijntjes snel wegtrekken.
    En voor mij mag je noteren: 3:21:58 in Utrecht (slechts 4 sec. netto achter Kees)
    gr, Ruud

    BeantwoordenVerwijderen