dinsdag 10 juli 2012

Jochalm

Van 2012-07-10
Na een paar maanden stilte op mijn weblog nu maar weer eens een berichtje. Ik heb een tijdje niet gelopen vanwege klachten aan de benen maar een maand geleden toch maar weer begonnen met 2x week een rondje van een uur. En omdat ik wel weer een beetje serieus wil kunnen hardlopen mezelf wel onder behandeling van een manueel therapeut gesteld omdat de stand van bekken/rug/nek niet is wat die moet zijn. Wellicht dat dan toch andere klachten ook wel weer gaan verdwijnen.
Ik kan het lopen ook niet missen als afwisseling op alle andere activiteiten.

Vandaag maar weer eens een training in de echte bergen na een maandje ploeteren in de Lunterse bossen. Vanaf de camping op 850m over 7,5 km naar boven naar 1550m, de Jochalm. Gemiddeld 10% dus en voor het grootste gedeelte nog "hardlopend". Alhoewel ik op de stukjes dat ik toch even moest wandelen met een stevige wandelpas nauwelijks tijd "verlies".

Boven op de Jochalm is het uitzicht schitterend, onder ander op de Reisskofel hierboven op de foto. Een alm met koeien, honden, gras en een zonnetje. In 2004-2006 zijn we hier ook al op vakantie geweest in Karinthie, in het rustige Gailtal (dus niet bij de drukke meren). Bijna alle toppen in en rond het Gailtal heb ik al wel beklommen maar ik probeer deze vakantie toch weer een paar nieuwe paden te vinden.

De weg naar beneden doe ik via Reisskofelbad en gaat een stuk sneller. Na een uurtje of twee ben ik weer bij de camping terug (inclusief een stuk waar ik fout gelopen ben).

Van 2012-07-10
Het is vandaag mooi weer en Jiska en Menno liggen al in het water. Kirsten is lekker aan het pootje baden. Het is een zwembad met natuurlijke reiniging, er komt geen chloor e.d. aan te pas. Dat kom je in dit dal wel meer tegen.

2 opmerkingen:

  1. Mooi tochtje gelopen en sterkte met bekken/rug/nek. Leuke ontdekkingstocht zo in de bergen, fijne vakantie gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn om te lezen dat je het lopen weer oppakt en wandelen blijft doen. Ik hoop je weer ergens tegen te komen. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen