zaterdag 17 november 2007

Herfst op z'n retour


Afgelopen week 2 trainingen gedaan. De eerste over 18km als wisselduurloop uitgevoerd tussen Barneveld en Lunteren. Opvallend hoe snel de herfstkleuren verdwijnen na kou en wind. Ook nu was het koud en heb ik met thermohemd, windjack en handschoenen gelopen. De winter komt er aan!
Vorig jaar bleven kou en sneeuw uit en werd gesproken over de opwarming van de aarde. Hebben we nu te maken met een afkoeling van de aarde, gezien ook de grote hoeveelheden sneeuw die in de Alpen gevallen zijn?

De snelle stukken extensief gelopen, oftewel tussen de 4:30 en de 4:50. De laatste 4 km kwam ik nog in een hagelbui terecht en moest ik m'n hand voor m'n gezicht houden omdat het anders te pijnlijk werd. De rondetijden laten een grillig verloop zien maar dat komt ook omdat er heuvels in het parcours zitten, bijvoorbeeld in de 5e km.
Afstand: 18km, tijd 1:29:52, hr 155bpm.

De tweede training was een intensieve interval/duurloop. Ik wilde alle km's onder de 5:00 lopen. Wanneer de eerste km onder of rond de 4:00 zou zijn had ik me voorgenomen om dit tempo te handhaven om weer een scherpe tijd op de 5km te zetten. Na 1km stond de klok op 4:07 en voelde ik ook al wel dat de voorbereiding niet helemaal goed was (koude voeten en vingers), stramme spieren. Dus toen maar geintervald.
Afstand: 10km, tijd 45:35, hr 165bpm.

12 opmerkingen:

 1. Jammer dat het niet gelukt is, maar evengoed vind ik het nog een geweldige prestatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey pap,

  goed man, je bent wel ver gekomen. In ieder geval een afstands-PR ;-) Succes met het trainen verder, wat is je volgende doel?

  Eef

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer van die rotmaag. Ik hoop dat je snel een oplossing vindt. In elk geval voor 13-9-2008:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat je moest opgeven. We gaan hulp voor je zoeken, Ronald. En dan bedoel ik niet psychische bijstand ;-))
  Overigens nog bedankt voor het meerijden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat het niet gelukt is.

  Maar als alles makkelijk zou gaan is de lol er ook weer snel van af. Kennelijk is die 8 kilometertjes meer dus wel substansieel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer Ronald, volgende keer beter. Maar toch blijft het een geweldige prestatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat het niet gelukt is, wel verstandig om uit te stappen, zo kun je nog een marathon lopen binnenkort.
  Bedankt voor de aanmoedigingen en tot bij de volgende (ultra)marathon.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zoals algemeen bekend ben ik geen voorstander van een DNF maar dat geld voor de kortere afstanden. Het lijkt me in dit geval een verstandige keuze.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zoals algemeen bekend ben ik geen voorstander van een DNF maar dat geld voor de kortere afstanden. Het lijkt me in dit geval een verstandige keuze.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zoals algemeen bekend ben ik geen voorstander van een DNF maar dat geld voor de kortere afstanden. Het lijkt me in dit geval een verstandige keuze.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zoals algemeen bekend ben ik geen voorstander van een DNF maar dat geld voor de kortere afstanden. Het lijkt me in dit geval een verstandige keuze.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Inderdaad wat keuder dan vorig jaar, maar wel lekker!.
  En wederom een mooie training in een mooie omgeving.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen