donderdag 9 oktober 2008

Goldener Oktober

Bij de weersberichten in Bayern en Oostenrijk heeft men het steeds over Goldener Oktober. Vaak is er in de eerste helft van oktober een langere periode met mooi weer. Nadat de mist is opgetrokken volgt er een mooie dag met temperaturen tot 20 graden. Door de dauw zijn de geel/rood/oranje gekleurde bomen 's morgens nog nat en geven in de zon een prachtig gouden kleurenspel onder een staalblauwe hemel.
Zo ook dit jaar! Het wordt de komende dagen mooi weer. 's Nachts koelt het behoorlijk af, er ontstaat nevel in de dalen en 's morgens verdampt deze weer en wordt het overdags zo'n 20 graden. Prachtig weer om te lopen dus. Een paar dagen geleden lag er nog 50 cm sneeuw op de toppen.
Op de achtergrond de top van de Hohe Salve waar zaterdag de finish van de marathon ligt. Bovenop zal het dan zo'n 12 graden zijn maar in de zon voelt het natuurlijk veel warmer.
Maar morgenavond eerst een 10km wedstrijd. Vorig jaar liep ik die net onder de 45 minuten en was ik bang dat ik daar last van zou hebben de volgende dag bij de Kaisermarathon. Maar dat bleek niet het geval te zijn. Ik ga maar weer uit van 45 minuten. Het goud op die afstand ging vorig jaar naar Jonathan Koilegei (Kenia) die onder de 30 minuten liep. Jonathan Wyatt die het eindklassement won finishte als 4e in 30:50.
De route van de Kaisermarathon is het hele jaar uitgezet en komt hier vlak langs het huisje dat ik gehuurd heb.
Ik ben hier vanmiddag om 13:45 uur aangekomen na een voorspoedige rit door Duitsland. Het laatste stuk nog door de prachtige gouden bossen van Bayern gereden om een file te ontwijken.
Ik heb er zin in!

7 opmerkingen:

 1. Jammer Ronald maar wel een mooie ervaring erbij uiteraard. Verstandig besluit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tijdje geleden dat ik jou blog gelezen heb, moest ff zoeken. En meteen kan ik weer een schitterend verslag met foto's lezen. Wel ontzettend gaaf omdat mee te maken en ja dan is uitlopen maar bijzaak. Die vergezichten overal, kan geloven hoe je daarvan geniet.

  Sterkte met het weer hier, ondertussen ook de 30 graden gehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer, Ronald. Maar zelfs als het tegenzit is het mooi in de bergen te zijn.

  Over een paar weken, bij de klassieker Sierre-Zinal, zullen we tot 2000 meter hoogte in de schaduw van de bomen kunnen lopen. Daarna is het nog maar een stukje naar de finish.

  Succes met het herstel.
  Groet
  Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind het van ware klasse tonen dat je het allemaal goed kan relativeren. Goed dat je van vele dingen hebt kunnen genieten !! De top haal je nog wel eens ; die blijft daar nog wel ff liggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vind het van ware klasse tonen dat je het allemaal goed kan relativeren. Goed dat je van vele dingen hebt kunnen genieten !! De top haal je nog wel eens ; die blijft daar nog wel ff liggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. veel succes en nog veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel plezier. Pak je ook nog een gouden biertje of een Weissen?

  BeantwoordenVerwijderen