zaterdag 26 september 2009

Duurloop Hoenderloo

Van Train'n'greetz Hoenderloo

Tsjonge, wat is iedereen keurig op tijd! Ik ben eerst nog even wat verder gereden richting Hoenderloo om een doosje met proviand halverwege onze hardlooproute klaar te zetten. De weg tussen Apeldoorn en Hoenderloo is wekenlang dicht geweest voor onderhoud maar precies gisteravond weer opengegaan dus kon ik over de gerenoveerde weg even doorrijden.

Martin was er al vroeg, erg leuk om nu eens in het echt te ontmoeten en te spreken. Eric en Jannet zijn ook van de partij en Sander is samen met Nicole en hun 3 honden gekomen. Nicole zal al snel met Wesley weggaan anders wordt Wesley gek wanneer hij ons ziet vertrekken. Donja mag wel met ons mee! Het is nog erg fris, zo'n 6 graden dus doe ik nog maar even m'n handschoenen aan.

Van Train'n'greetz Hoenderloo

We kletsen onderweg heel wat af, het tempo is heerlijk rustig. Voor de xc3xa9xc3xa9n is deze loop een hersteltraining, voor de ander een eerste stap naar weer langere duurlopen op weg naar een marathon, of onderdeel van een "nieuwe koers". Maar voor allemaal genieten in een mooie omgeving in goed gezelschap.

Van Train'n'greetz Hoenderloo

Het wordt al snel warmer, zeker wanneer we op de open vlakte van de Hoog Buurlose Heide komen. Ik vergeet eigenlijk m'n handschoenen uit te doen en krijg daar commentaar over. Eigenwijs houd ik ze dan lekker nog even aan.

Van Train'n'greetz Hoenderloo

We zijn aangekomen bij de verzorgingspost. Donja doet zich tegoed aan 2 heerlijke eierkoeken. Verder heb ik cola, water, ontbijtkoek en winegums in de aanbieding. Heerlijk om zo'n koud blikje cola naar binnen te laten glijden. Dat we geen haast hebben moge duidelijk zijn.

Van Train'n'greetz Hoenderloo

We lopen door Hoederloo heen langs de Heldringkerk om vervolgens ten oosten van Hoenderloo door het Schenkenhul te lopen. Daar mis ik even een paadje waardoor we en stukje dwars door het struikgewas struinen. Maar gelukkig moppert niemand! Ik merk wel dat ik sneller fout loop wanneer we gezellig aan het kletsen zijn.

Van Train'n'greetz Hoenderloo

We zijn getuige van de vruchten van Eric's trainingen die hem steeds sterker maken......

Van Train'n'greetz Hoenderloo

Zie hier het resultaat..... Wat een geweldenaar!

Van Train'n'greetz Hoenderloo

Heel vaak rijd ik langs de Leesterhei met de auto en elke keer denk ik dan: "daar wil ik eens lopen". Vandaag dus in de route opgenomen, en het is echt een heel mooi stukje lopen. Sander is bij het 18km punt binnendoor terug gegaan naar de auto en wacht ons hier weer op om het laatste stukje nog mee te lopen. Nog even een zwaar heuveltje en we zijn weer terug bij Het Leesten waar het inmiddels behoorlijk druk is geworden. Een prima plek ook voor kinderen kom ik achter en verjaarspartijtjes.

Van Train'n'greetz Hoenderloo

Na afloop een gezellige nazit bij de kiosk. Het zonnetje is echt warm geworden en we zijn er bijna niet weg te slaan. O ja, Eric en Jannet sloven zich nog even uit voor het aanwezige publiek om een zandheuvel 5x te bestormen. Martin en ik zijn meer bescheiden....

Jannet, Eric, Martin en Sander (+ aanhang): bedankt voor jullie aanwezigheid. Dit soort loopjes passen bij mij volledig onder de noemer "plezierlopen", en dat is wat ik doe!

14 opmerkingen:

  1. wow, Ronald, het wordt een pittige maar echt wel jouw ding! nogmaals succes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Petje af hoor en veel plezier en sucses en benieuwd hoe het zal gaan.
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel verrassend wat je nu gaat doen. Ik dacht eerst dat je misschien in Ortho 2 marathons in 1 weekend ging lopen. Dit lijkt me, met die hoogtemeters, nog veel zwaarder.
    Veel succes en vooral veel plezier in Oostenrijk.
    Het weer kan dus alleen maar meevallen t.o.v. de voorspelling ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik wist het allang:-) Die eerste dag valt wel mee, maar die tweede....oef. Gelukkig is die maar 22 km met. Wel even veel (!) foto's maken a.u.b.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ronald, bedankt voor deze schitterende tocht. Goed gezelschap, uitstekende bevoorrading, gezellige nazit! (O ja, sorry van die boom ...)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Uitsloven???? Berg en Daltraining zul je bedoelen:-)) En publiek heb ik ook niet gezien, dan was ik wel 10x op- en neer gerend, kon gemakkelijk...

    Bedankt voor de gezellige dag en graag tot ziens.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat betreft een loopje in/om Almere: als je van asfalt en lange wegen houdt kan dat geregeld worden. Langs het Gooimeer en IJsselmeer en een stukje Almeers 'bos' bijvoorbeeld. Maar dan wel in het voorjaar, in de winter vindt ik het te somber.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ronald, bedankt voor deze plezierloop! Graag tot een volgende keer, wellicht bij mij in de omgeving.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. leuk zo'n duurloop met andere hardlopers en ja, die Eric, mega-sterk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gaaf die boom foto en een mooi loop met gezellige lopers!.
    En Jannet uitsloven!, dacht ik al ;-).
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooie omgeving voor een prachtige duurloop.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooi Route!

    Ook mooie blog, is het ok als ik je adres als link bij mijn blog zet? Mooie verhalen (en foto's) zijn altijd leuk om nog eens te lezen.

    Sportgroeten,
    Herman

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Jullie hebben jaloersmakend mooi getraind en er is veel over te lezen met zoveel meelopende schrijvers/meeschrijvende lopers...

    BeantwoordenVerwijderen