zondag 26 augustus 2007

Train'n'Greetz Kennemerduinen

Vandaag stond dan eindelijk de "rondleiding" door Nationaal Park Zuid-Kennemerland op het programma. Klaasloopt van Chat'n'Run was zo vriendelijk om deze te organiseren in het gebied waar hij elke uithoek kent. Starttijd 14:00 uur vanaf een parkeerplaats in Bloemendaal. De weg er naar toe duurde wat langer dan verwacht door diverse evenementen maar ook door wat strandgangers vermoed ik.

We zijn hier net allemaal aangekomen op de parkeerplaats en tellen negen lopers (inclusief de fotograaf). Van Chat'n'run Bjorn, Eric, Frank, Erica, Klaas, Henk en Ronald. Verder nog 2 vrienden van Klaas.

Als goede gastheer doet Klaas eerst een voorstelrondje en legt vervolgens uit hoe het parcours er uit ziet. Bos, half open, strand, heuveltjes, 3 drankposten en bijna alles onverhard.

Hier zijn we op weg naar het noordelijk deel van het park met veel bos en kleine bospaadjes.

Het weer is prachtig om te lopen: 21 graden, verfrissend windje, zonnetje. Klaas als gids voorop en wij ondertussen maar chatten...

Lekker treintje, nu nog fris...

De eerste drankpost na 8 km. Klaas heeft vooraf wat flessen verstopt in het bos.

Ik dacht dat CnR geel altijd opviel maar hier moet je toch nog goed kijken wie er staat.

Rustige toeschouwers langs de weg... We gaan het open gedeelte van het park in.

Uitzicht op IJmuiden en de hoogovens. Erica schijnt nog ergens bij of in de flats gewoond te hebben.

Mul zand en veel heuveltjes. Op en af...

Mooie wolkenluchten boven duin, dier en dravers.

Even een korte pauze bij aankomst op het strand. Mark trekt hier z'n schoenen al uit om daadwerkelijk een duik in de zee te nemen. En daarna met natte kleding en zand in de schoenen de weg vervolgen... Mij niet gezien hoor.

Het water staat erg hoog dus we zullen zodadelijk door het mulle zand moeten lopen. Niemand had ook gezegd dat het makkelijk zou worden...

Ok, zelf ook een keer op de foto. Je kunt goed zien dat Eric vaak voor de groep staat, wat staat 'ie nu weer met z'n handen uit te drukken?

Ik ben nog steeds niet alert genoeg met het nemen van foto's. Bij de tweede drankpost stond Marjolein (partner Klaas) ons op te wachten met de kleine Julius. Hier loopt ze net weer terug naar de kleine meid die lekker was blijven spelen bij het water.

De tweede drankpost (betaald). Er wordt flink wat cola ingeslagen. Het water uit de kraan in de toiletten wordt hier bewust warm gehouden zodat badgasten niet allemaal hun flessen gratis bijvullen i.p.v. kopen.

Een meertje tussen de bomen door, schijnt goed zwemmen te zijn daar.

Met een afscheidsgroet van de lopersgroep. Rond 17:15 uur zijn we weer bij de auto's en gaat ieder zijns of haars weegs na Klaas bedankt te hebben voor de organisatie van deze loop.
Uiteindelijk hebben we bijna 25km afgelegd en hebben we genoten van de gevarieerde omgeving van het park.

11 opmerkingen:

 1. Ronald, Ik wens je erg veel plezier en succes toe met je marathon. Een mooi log is het trouwens.
  vrgr Arnold

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk. Foto's zeggen vaak meer dan woorden. Het was erg gezellig vandaag, zeker voor herhaling vatbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke foto's inderdaad!
  Maar... is er iets met je camera niet helemaal in orde?
  Bij een groot aantal foto's lijkt het alsof er een vage plek linksboven het midden van de plaatjes zit. (maar misschien heb k het wel mis hoor)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Bertus: Ik vermoed dat de lens niet helemaal schoon was maar het kan ook door de een verkeerde opnameinstelling gekomen zijn die ik er tijdelijk even had opgezet. De slechtste heb ik al achterwege gelaten. Hardlopen en tegelijk fotograferen blijft moeilijk.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi verslag+foto's van een prachtige training!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De foto's zijn inderdaad hartstikke leuk. Parcours was mooi maar ongelooflijk zwaar voor mn knie. Dank voor de gezelligheid !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De foto's zijn inderdaad hartstikke leuk. Parcours was mooi maar ongelooflijk zwaar voor mn knie. Dank voor de gezelligheid !!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fantastisch om aan de hand van jouw foto's nog weer na te genieten van een prachtige looptocht. Wat is Nederland toch mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het was een bijzondere dag en dat is mooi door je vastgelegd. Tot ziens aan de IJssel?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke tripje zeg en inderdaad spreken die foto's boekdelen..Enne, het is tegenwoordig Corus geworden en die rook is een goed teken zullen we dan maar zeggen ;-).
  Groet Rinus, gaat er zo weer naar toe(naar de rook).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige foto's, dank! Ik heb ook genoten van de prachtige route en mooie hardloopverhalen onderweg. Heerlijk ontspannen dag. Die heuvels met dat mulle zand had Klaas natuurlijk ook 's ochtends nog even neergelegd, samen met die flessen :)

  BeantwoordenVerwijderen