zaterdag 28 maart 2009

Heidemarathon

Van Heidemarathon 2009

Eric "moest" vandaag 40 km trainen, als voorbereiding op de 60 van Texel. Deze zaterdag was op korte termijn de enige mogelijkheid om samen te trainen, dus bood ik aan een mooie ronde uit te zetten over de Edese en Ginkelse hei. Daar had Eric wel oren naar en zo vertrokken we vol goede lopersmoed om 09:00 vanaf cafxc3xa9/smultuin 't Hek bij de Lunterse berg onder een stralende lucht, regenstralen wel te verstaan...

Wat een water zeg! Niet alleen van boven maar vooral ook op de paden. Er is vannacht blijkbaar veel water gevallen. Op de buienradar had ik al gezien dat we eerst even in het oog van het draaiende regengebied zouden lopen waar het droog zou moeten zijn. En dat klopt aardig. Het eerste uur valt de nattigheid erg mee.

Van Heidemarathon 2009

Veel mensen zullen vanmorgen waarschijnlijk wat langer in hun bed blijven liggen, zo niet deze lopers die we tegenkomen. Maar tegenliggers en inhalers zijn vandaag een zeldzaamheid! Normaal gesproken let ik wel een beetje op of iemand er voorbij wil op de fiets maar dat wordt vanzelf minder wanneer er niemand is. Zo lopen we ook vaak gewoon midden op de weg.

Van Heidemarathon 2009

Om het zo veel mogelijk op de Texelse situatie te laten lijken heb ik flink wat zandpaden in het parcours opgenomen. De regenval heeft voor een goede gelijkenis met het strand van Texel gezorgd. Ook begint het hier te regenen, soms zacht, soms harder. De wind, die ook een geduchte spelbreker op Texel kan zijn, maakt het erg koud.

Van Heidemarathon 2009

Gelukkig maakt de conversatie veel goed van het mistroostige weer. De km's vliegen voorbij. Elke 6 km roept Eric: "het is weer tijd". We wandelen dan even stevig door terwijl hij ondertussen een flesje cola voorzichtig openmaakt en half leeg drinkt. Zelf drink ik vandaag voor het eerst door een slangetje dat verbonden is met een waterzak in een rugzakje (Nathan). Het drinken gaat erg goed, je gaat er alleen wel even van hijgen door het kracht zetten. De rugzak hobbelt in het begin erg op m'n rug maar na wat hoger te plaatsen en zeker na een paar keer drinken voel ik er niets meer van. Test geslaagd dus. Cola lijkt me ook erg lekker, maar dat gaat vast niet goed in een rugzak ;-)

Van Heidemarathon 2009

Na 20 km stuiten we op een onneembare hindernis. Dit tunneltje onder de A12 door staat vol water. Wat te doen? De beste optie lijkt schoenen uit, er door heen banjeren en dan de schoenen weer aan. We hebben zojuist nog lopen foeteren op een Mercedes die over de zandweg reed en Eric sproeierde. Nu mag die wel terugkomen, dan kan hij ons door het tunneltje meenemen. Maar er komt niemand aan....

We besluiten een pad door het bos langs de snelweg te nemen tot de volgende onderdoorgang. Dat lukt, maar nu moet ik even bedenken hoe we gaan lopen om aan de vereiste 40km te komen. Bij Juffrouw Tok, een restaurant, hoe toepasselijk voor Barneveld, gaan we richting Arnhem en duiken daarna de bossen en de hei van Planken Wambuis weer in.

Van Heidemarathon 2009

Het regent nu continu en m'n handen beginnen koud te worden. Op de vraag van Eric of we het redden (40 km volmaken) antwoord ik "het zullen er zeker 40 worden". Ondertussen begin ik steeds meer tot de overtuiging te komen dat het er meer zullen worden. De laatste km versnellen we stevig en bij aankomst staat de teller op 42,8 km, na "meetcorrectie" 42,5 km. Een echte marathon dus vandaag, kan ik er weer xc3xa9xc3xa9n op m'n lijstje bijschrijven.

Het was weer een plezierige tocht!

18 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met je eerste ultra, dat er nog maar velen mogen volgen.
    Als jij over twee jaar met een hesje loopt loop ik met je mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. gefeliciteerd. Een nul op je lijst en een mooie tijd. In de zomer stond ik boven op die toren en toen was het al fris. Wel een mooi uitzicht, zeker als je de omgeving kent. Dus de volgende keer gewoon doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En geen kotsneigingen? Gefeliciteerd met je 1e ultra. Al plannen voor de volgende?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow wat een afstand, gefeliciteerd met deze prestatie!!
    Volgend jaar een ultraloop van 100 km ;-) ?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Netjes Ronald, het is je eindelijk gelukt!

    Gefeliciteerd daarmee. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Nuller

    het moest er toch een keer van komen een geslaagde ultra 50 km.Nu op na de 60 km.
    Een mooi verslag van een mooie loop.

    groet Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gefeliciteerd met je eerste ultra. Mooie foto's weer bij je verslag. Komt deze 50 km in je lijst "gelopen"? Wat zijn je plannen voor volgend jaar?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. knap hoor Ronald! gefeliciteerd Nuller! Ultralopen is niet aan mij besteed.. ik hou het bij de 42,2KM, lang zat, gisteren weer gemerkt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gefeliciteerd met je eerste ultra en wat voor een xe9xe9n zeg..
    Mooie omgeving en koud zo te zien.
    Op naar de volgende
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gefeliciteerd met je eerste ultraloop!! Een mooie zo te lezen, leuk verslag met foto's. Zal vast niet de enigste blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een afstand weer en met al die regen, respect mooi gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuke run-swim-run. Met dit weer had ik mooi m'n training uitgesteld. Maar dan hadden jullie natuurlijk weer niet samen kunnen lopen. Voor de 100 marathonclub zou dit trouwens niet meetellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hey Ronald

    Ik wa sblij met mijn rustdag vandaag.
    Klasse hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Top zo dat gezamelijk lopen en een mooie trainingsafstand.
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Goede training zo samen, want tijdens bijvoorbeeld Texel kan het natuurlijk ook regenen, al hoopt iedereen uiteraard dat dat niet gebeurd.
    Cola uit een rugzak, dan hoef je vast niet meer te zuigen !

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik gebruik op mijn drinkzak een kraantje van een camelbak. Ik had altijd moeite om 2 liter weg te drinken.

    Sinds ik de Camelbak ERgo Hydrolock er op heb zitten drink ik met gemak 2 liter weg in drie uur

    http://www.bever.nl/drinken/drinkaccessoires/1159.camelbak-ergo-hydrolock

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Leuke manier om te trainen. Trouwens als je zo makkelijk op zaterdagochtend even een marathon loopt, dan is misschien de Zeeuws-Vlaamse marathon ook leuk om eens te doen. Mooi parkoers, 16 mei en www.marathonzvl.com voor meer info.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. hallo Ronald
    Leuk dat je dit soort trainingen samen kunt ondernemen. Wat een afstand en wat een honde weer hebben jullie gehad. Een dag later een uur korter slapen ,wij maken ons op voor de laatste lange training een duurloop van 50km. Zie verslag www.hansdeloper.web-log.nl een tocht om mischien in de toekomst eens samen te lopen.

    BeantwoordenVerwijderen