zondag 22 maart 2009

Net niet..

Training_2232009Na de duurloop van gisteren vanmiddag weer eens een 5 km op m'n snelst en dan weer 5 km kijken hoe hard ik nog kan. De stevige wind heb ik schuin mee op de heenweg dus neem ik me voor om te proberen onder de 20 minuten uit te komen.

Uiteraard doe ik deze training weer op m'n eigen nagemeten Plenter-certified parcours richting Wekerom. Na een uitgebreide warming up, voor mijn doen althans, start ik met een snelheid waarvan ik hoop dat die net onder de 4 minuten ligt op de eerste km. Da's altijd de kunst natuurlijk. Zoals je aan de grafiek kunt zien lukt dat goed. De eerste 2 km's in 3:58. Dan toch iets verval omdat ik op m'n grensvermogen loop en dat betekent natuurlijk geen lekker gevoel. 4:02 voor de derde km en 4:04 voor de vierde. Met nog xc3xa9xc3xa9n km voor de boeg zet ik nog iets aan maar niet genoeg voor een tijd onder de 20 minuten. Na een 4:01 voor de laatste km is 20:03 het eindresultaat. Op zich een PR maar die telt niet door het windvoordeel.

Na een paar seconden wandelen zet ik weer flink aan om tegen de wind in terug te gaan. Ook lekker, zo knokken tegen de wind in. Na 43:09 weer terug op het startpunt en heb ik 10 km afgelegd. Weer een mooie snelheidstraining.

13 opmerkingen:

  1. Is dit niet een beetje kort traininkje voor je? Ik had toch minstens 33,33 km van je verwacht:-)
    (Ja, ik heb vanmiddag een straftraining gedaan in de regen en sneeuw. Maar eigenlijk was dat niet nodig, ik heb nog steeds een winterslaapperiode tot eind december). Grrrrr.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk die rust langs de wegen en fietspaden, toch lekker dat je dochters elders een wedstrijd hebben, zo loop je nog eens op een andere terrein.

    Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Had ik ook aan moeten denken, Ronald. Mijn dochter was daar ook. Ze turnde zelf niet mee, dus ik had daar heel lang kunnen lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed idee om zo te lopen in een andere omgeving en toch de turnwedstrijd te zien. In januari de Zevenheuvelenweg of het Reichswald of Berg en Dal of ...?
    Er bestaat trouwens een leuk boekje: Het Favoriete Rondje, in de omgeving van Nijmegen. Zie www.roelants.nl.
    ISBN-nummer: 978 90 7424 112 0. De opbrengst van het boekje gaat naar de www.Local-Heroes.nl stichting.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. weer lekkere rondjes zo vlak na de ZZM. Goed gedaan naamgenoot

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Makkelijk om dit te combineren met lopen. En idd leuk stukje van Henk, we begrepen elkaar goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Inderdaad kan Claudia constant lopen en al een paar keer met haar een stuk opgelopen tijdens een marathon, alleen is ze nu veelste snel voor mij ;-).
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Net niet of net wel, ik vind het een nette tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Probeer het eens op de baan tijdens een echte 5 km wedstrijd. Kom je zo in de buurt van de 19'. Voor 20' moet je rondjes 96 sec. draaien. Een andere truc is de derde en vierde km voor't gevoel te versnellen en de laatste volle bak. Op papier allemaal erg makkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Eerst een mooie lange duurloop en vandaag nog even op snelheid vlammen, petje af.
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. het gaat je goed af maar 5 km op de baan levert je een snellere tijd op . en ook met die wind van de afgelopen dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Stevige snelle training zeg, vooral in je eentje tegen de wind in!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat is idd een snelle training zo tussen al die mooie tochtjes van jou.

    BeantwoordenVerwijderen