donderdag 8 oktober 2009

Z'sammkemma, jodelahiee...

Om ongeveer 15:30 uur kom ik aan in Sxc3xb6ll, Tirol, Oostenrijk. En Tirolser kan het niet:

Blijkt er een Z'sammkemma (samenkomst) te zijn i.v.m. de Tour de Tirol die komende dagen gehouden gaat worden. Nadat ik de spullen heb uitgepakt direct maar even naar buiten om de sfeer te proeven.

Het wordt al weer m'n derde Tour de Tirol, een wedstrijd over 3 dagen: 10-42-21 km, waarbij de 42 een bergmarathon is met de laatste 3km steil naar boven. Dit jaar is de bergmarathon ook het decor voor het Langstrecken Berglauf Weltmeisterschaft. Dat betekent dat atleten uit de hele wereld hier naar toe zijn gekomen om hun kans te grijpen. Berghoge favoriet is evenwel wederom Jonathan Wyatt (Nieuw Zeeland). Kwamen er vorige edities maar 2 Kenianen, dit jaar zijn er het heel wat meer die zullen proberen Jonathan Wyatt van de titel af te houden! Ook het totaal aantal deelnemers is veel groter.

Vanwege het internationale gezelschap hier kondigt de speaker in het engels de "Golden Generation" van Sxc3xb6ll aan, de jeugd die het hier gemaakt heeft:

De sfeer is er al, nu het weer nog. De voorspellingen zijn niet al te best....

Overigens vallen een tweetal Kenianen me op die dubbel liggen van het lachen als ze proberen de danspasjes van deze heren na te doen.

9 opmerkingen:

 1. Humor, die zwemvliezen! Jammer van de regen, Ronald. Maar desondanks een prachtige tocht. En goed gelopen! Succes morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na vijf jaar lopen tien jaar jonger? Hoeveel schelen we dan over vijf jaar???
  Doe voorzichtig morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige loop in de natuur. Mooie foto's ook, ondanks de regen.
  Ben benieuwd naar je verslag van de zondagetappe met veel hoogtemeters.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lastig lopen met die flippers ;-). Maar wat een schitterende omgeving om te lopen, jammer van de regen. En je hebt onderweg genoeg gezien en gekletst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De Spartaan is er ook dit jaar weer met een hele groep. Bijna was ik meegegaan, maar iets te snel na Berlijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes en vooral veel plezier bij de Langstrecken Berglauf Weltmeisterschaft! Een goede warming-up heb je in ieder geval als je voor elke etappe zo'n dansje maakt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel sucses en het lijkt mij loodzwaar.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. spxe4t aber doch, danke fxfcr deine schxf6nen fotos.es braucht eben idealisten,wir sehen uns hoffentlich wieder bei einem bewerb!? h

  BeantwoordenVerwijderen
 9. spxe4t aber doch, danke fxfcr deine schxf6nen fotos.es braucht eben idealisten,wir sehen uns hoffentlich wieder bei einem bewerb!? h

  BeantwoordenVerwijderen