donderdag 11 februari 2010

Andrxc3xa9's Kromme Rijn Marathon

Van AKRM2010

Een herdenkingsloop als eerbetoon aan de vorig jaar overleden ultraloper Andrxc3xa9 van de Vliert. In het eigen loopgebied van Andrxc3xa9, namelijk langs de Kromme Rijn van Utrecht naar Cothen en weer terug. Er zijn veel lopers uit het ultrawereldje aanwezig waartoe ik mezelf ook zo langzamerhand maar ga rekenen.

In de kantine ontmoet ik veel bekenden waaronder Jannet en Jos, Martin, Bjorn, Ruud, Wilma, Erwin, en vele anderen. Ook Ronald Dercksen, m'n sportfysio is aanwezig die zich voorbereid op een tocht in Schotland. Het is gezellig en dan gaat de tijd snel. Ineens moeten we naar buiten omdat ik in de langzaamste groep wil lopen die als eerste start waardoor ik de Garmin vergeet die nog in de vensterbank ligt. Gelukkig kom ik er op tijd achter.

Het verbaast me dat we nog maar net weg van de atletiekbaan al langs een mooi riviertje lopen, over een smal jaagpad waar je maar net met z'n tweeen naast elkaar kunt gaan. Er wordt veel gekletst onderweg, de kilometers vliegen voorbij. Bruggetjes, landhuizen, weilanden, watertjes en neveligheid zijn ons deel. Via Bunnik en Odijk naar Cothen.

Na 16 km is er een herdenkingsmoment. Op de plaats waar ook een bankje ter nagedachtenis aan Andrxc3xa9 wordt geplaatst. Iedereen houdt na een toespraak een minuut stilte in acht. Gedenkwaardig!

Na ruim een kwartier gaan de groepen weer op pad en al snel sluit ik me toch maar aan bij de tweede groep die 5:45/km loopt. Dat tempo ligt me beter ook al weet ik dat ik straks bij de Zuiderzeeloop heel wat langzamer zal moeten/kunnen gaan.

Van AKRM2010

In Cothen keren we bij Rhijnestein. Mooi tafereeltje hier. De groepen vallen nu uiteen. Erwin en Martin die ook in tempogroep 2 zitten versnellen behoorlijk bij 30 km en ik laat ze maar gaan. Richting finish kom ik nu steeds vaker alleen te lopen. Het voordeel is dat ik nu wel meer om me heen zie.

Na 45km ben ik weer terug bij de atletiekbaan en praat wat na in de kantine. Ik ben niet moe, heb ook geen pijn in de benen en keer dan ook weer tevreden terug naar huis. De hoop op een goede voltooiing van de Zuiderzeeloop neemt toe!

11 opmerkingen:

  1. wow, een marathon met vele gezichten. Heftig op het einde. Maar toch weer een hele mooie die je weer op je lijst erbij kunt schrijven. Proficiat Ronald!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was weer een knappe marathon, Ronald. Van Harte Gefeliciteerd. En nu aan de Gluhwein om op te warmen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een pracht van een marathon,maar zo te zien geen katje om zonder goede schoenen aan te pakken,je hebt daar een mooie prestatie neergezet,proficiat

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi! Jammer van het vieze weer op het eind.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooi verslag om te lezen en die beelden erbij. Je hebt weer een mooie marathon gelopen, gefeliciteerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Roland,

    ich war nur so schnell, weil ich das von dir vorgegebene umgesetzt habe. ;-)

    Bis demnxe4chst mal wieder
    Lutz

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie voorbereiding Ronald en mooie momenten voor een bijzonder mens.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Laat nou Project Zuiderzee maar komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nog 1 trainingsweekend of juist rust en dan ben je helemaal klaar voor je grote project Z!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk om je bij de AKRM te zien ; voor jou een mooie voorbereiding.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Goed om te lezen dat lopen weer helemaal goed gaat. Mooie herdenkingstocht.

    BeantwoordenVerwijderen