zaterdag 27 februari 2010

Expeditie Zuiderzee - 6e en laatste etappe

Van Etappe 6

Zo, we zijn weer terug waar we gestart zijn: het Raadhuisplein in Barneveld. Thirza heeft de Zuiderzeeronde volledig gefietst onder barre weersomstandigheden. Rianne heeft 3 etappe's gefietst toen ze jammer genoeg ziek werd. Ze is wel weer wat opgeknapt en daarom staat ze er hier ook weerbij. Maarten wil niet op de foto maar heeft ook een etappe meegefietst. Zelf heb ik 205 km gelopen 90 km gefietst en 45 km gebaald ;-)

Maar het belangrijkste is dat we de ronde afgemaakt hebben en onze expeditie voltooid hebben. Het was een onvergetelijke tocht om zo met elkaar op te trekken, door 6 provincies te lopen en fietsen, barre weerselementen te weerstaan, onbekende plaatsen aan te doen, te zwoegen om steeds verder te komen maar zeker ook te genieten van alles wat we tegenkomen.

Van Etappe 6

Vanmorgen werden we maar moeilijk wakker nadat we gisteravond nog naar de gouden plak van Nicolien Sauerbreij hebben gekeken. Leuk dat een land als Nederland de gouden prijs wegkaapt voor de Alpenlanden. B&B Het Anker is een mooi nieuw onderkomen en prima aan te bevelen wanneer je hier eens een slaapplaats zoekt.

Om 09:20 vertrekken Thirza en ik op de fiets vanuit Elburg richting Doornspijk. Eerst weer open vlakte met wind. Ook de regen is weer van de partij.

Van Etappe 6

Nadat we Doornspijk verlaten komen we in meer beschut gebied terecht zodat we wat minder last van de wind hebben. Wel veel kleine heuveltjes rond de Zandenplas waardoor Thirza het met het karretje wel wat zwaar heeft. In de bossen is nog maar weinig van een ontluikende lente te zien, het mag nu wel eens mooi weer worden.

Van Etappe 6

Via Staverden en Leuvenum rijden we richting Putten, naar het woonadres van Rianne. Wanneer we in het bos even aan het omschakelen zijn qua route en niet direct goed rijden krijgen we al een telefoontje van huize Van Cappellen. "Jullie weten zeker niet waar je heen moet?". Tja, wat dat TrackR al niet duidelijk maakt. Leo fietst ons al tegemoet en loodst ons naar zijn huis. Rianne is al weer een stuk beter maar kijkt nog niet helemaal helder uit haar ogen. We worden weer goed verzorgd met koffie, soep en koek waardoor we bijna vergeten dat we weer op pad moeten.

Na me omgekleed te hebben ga ik nu hardlopend op weg richting Barneveld. Maarten fietst ook weer mee (met de mooie gebloemde bagagetassen :) ) met Thirza. De pijn in de schenen is nog niet weg maar 14 km is wel te doen.

Van Etappe 6

Een gedenkwaardig moment: we zijn weer in Barneveld aangekomen. Nog maar iets meer dan een kilometer.

Van Etappe 6

Mooi stel meiden toch? Ze zijn in ieder geval blij dat het er weer op zit! En ik ook! Het viel niet mee om vanuit Putten te lopen maar het geeft toch voldoening.

Op het plein worden we met warm applaus en bloemen ontvangen, ook veel mensen die ons de hele week gevolgd hebben via TrackR en dit weblog. Mensen, hartelijk dank voor jullie meeleven! We maken nog wat foto's en thuis babbelen we nog gezellig wat na met de Van Cappellen onder het genot van koffie en taart. Dan is het echt voorbij en breekt de tijd van rusten en herstellen aan.

Etappesonsor van vandaag is Bouwbedrijf Van Middendorp uit Wekerom. Cees van Middendorp was graag bereid bij te dragen voor het goede doel waarvoor dank!

23 opmerkingen:

  1. Goede (zelf-)analyse en snelle actie.
    Vanaf zondag weer lekker opbouwen.
    Succes en veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi dat het verholpen is nu weer lekker lopen. Succes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is goed nieuws. Dus over twee en Zeventig uur begint de voorbereiding op Project Z.
    In Zeven etappes van Zes en Zestig kilometer door Zwitserland Zwerven? Of heeft het met het Zitserleven gevoel te maken. Of ben je in de Zevende Hemel? Of....laat onZ niet zo in Zpanning en Zeg het onZ. Pliezzzzz?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. straks wordt je nog RonaldZ in plaats van Jayz: een Zneeuwig weekendz gewenzt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gelukkig een oorzaak en oplossing gevonden en rustig weer opbouwen met die scheef stand!.
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. dat het met recht maar een mooi jaar voor jou gaat worden waarin alle pr's met recht worden verbeterd :-)

    Asics GT2150 zijn smaller dan de GT2140 . Zelf heb ik brede voeten en die smalheid was het eerst wat me opviel tijdens het hardlopen. Was weer even wennen .

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Complimenten! Vooral aan Thirza die toch ook behoorlijk zal hebben afgezien met die wind en regen. Jammer dat jij het niet volledig hebt kunnen lopen maar 205 km is toch een behoorlijk aantal. Zo'n week samen optrekken is heel speciaal waar je het nog lang over zult hebben.
    Ik wens jullie een goed en snel herstel.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gefeliciteerd met de finish! Dit is voor alle participanten een gedenkwaardige tocht geworden waar je trots op mag zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gefeliciteerd met deze overwinning!!!!!
    Een tocht om nooit te vergeten.
    Petje af voor alle drie!
    Gr uit Rijnsburg
    Gerdine

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Geweldig! Gehaald! Prima gedaan. Geweldige belevenis. Lopend, fietsend, wat doet het er nog toe. Jullie hebben het gedaan voor een goed doel en dat voelt goed. Ik mocht er een piepklein stukje van meemaken. Bedankt daarvoor! Tot gauw. Nu lekker uitrusten.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ton & Joke Veldhuizen27 februari 2010 om 22:54

    Prachtig dat jullie dit volbracht hebben. En wat nou balen, ga je alleen om te lopen maak je er toch 'gewoon' en run-bike-run van. Mooi toch om de hele wereld inclusief jezelf te verrassen ;-)

    Klasse om je zo in te zetten om een goed doel te helpen slagen en dat geldt natuurlijk voor jullie alle vier, want Maarten hoort er natuurlijk gewoon bij als je zo onvoorbereid invalt.

    Geniet van de herinnering en herstel vooral goed van dit bijzondere avontuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gelukkig heb je met fietsen toch nog de ronde kunnen volgbrengen. En door de wind was het fietsen ook niet de gemakkelijkste opgave.

    Gefeliciteerd en geniet nog lang na.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Klasse! Gefeliciteerd alle vier! En nu lekker bijkomen....
    Groetjes, Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Gefeliciteerd Ronald!! een monsterlijke toch goed volbracht! Ook hulde aan Rianne maar zeker aan Thirza! bikkels!!!

    Nu weer lekker bijkomen van dit mooie avontuur

    BeantwoordenVerwijderen
  15. WOW, 205 km binnen 1 week. Had je al eens eerder zoveel gelopen? En dan ook nog een flink eind fietsen. Respect, ook voor Thirza, Rianne en Maarten! Herstel ze!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Ronald, Thirza en Rianne (en Maarten). Gefeliciteerd met het voltooien van deze monstertocht! Echt respect dat jullie elke ochtend opnieuw in de startblokken stonden. Ik denk dat als er een fiets kapot was gegaan jullie dan nog zwemmend het einde hadden gehaald. Bedankt voor jullie inzet voor het goede doel!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi Thirza, Ronald en Rianne,
    Ja ik begin toch met Thirza, want laten we eerlijk zijn, zij heeft het volbracht. ;-) Ronald en Rianne moesten noodgedwongen stoppen. Maar alle gekheid op een stokje. Een hele diepe buiging voor jullie alledrie voor deze geweldige prestatie. Dank jullie wel voor jullie leuke verslagen zodat we hebben kunnen meegenieten. En dank jullie wel dat jullie dit voor het goede doel hebben willen doen.
    Groetjes Arjan

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Petje af en wat een zwaar avontuur hebben jullie beleefd.
    Mooi om terug te lezen en hetw as alsof ik mee ging!.
    Geniet ervan en genees ook van de wond.
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Fantastisch wat jullie vieren hebben gedaan de afgelopen week. Ik onderschrijf alle berichten hierboven. Ik ben alleen heel nieuwsgierig geworden naar de foto van de handstand. Hoor zoveel wilde verhalen over oefeningen doen tijdens vakantie tochten nu de handstand maar eens laten zien zou ik zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Gefeliciteerd met het behalen van het doel (al was dat op een andere manier dan je gepland had) en petje af voor de meiden (en de jongens!) die best afgezien moeten hebben... Pittige afstand en sh*tweer. Wat een stoere expeditie!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Van harte gefeliciteerd met het volbrengen van deze monstertocht. Geweldig om de afgelopen week je iedere ochtend weer op te laden om te gaan lopen en fietsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hmm dit komt mij bekend voor. Momenteel heb ik dus een blessure. Door mijn bekkenscheefstand krijg ik pijn rondom mijn heup,bekken en lies. Ik heb hier voornamelijk klachten bij tijdens het hardlopen of na het spelen van een voetbalwedstrijd. Dan stond het weer scheef en kreeg ik last.

    Had jij dit ook?

    BeantwoordenVerwijderen