dinsdag 23 februari 2010

Expeditie Zuiderzee - 2e etappe

Allereerst hartelijk dank voor alle reacties op onze tocht. Het is onmogelijk om iedereen persoonlijk te antwoorden, vandaar maar even zo. Direct na aankomst lees ik de berichten via m'n telefoon voor aan de meiden en dat wordt goed ontvangen! Leuk om te horen dat we gevolgd worden via TrackR. TrackR lijkt niet zo nauwkeurig te zijn gezien de meldingen van 53 km/uur e.d. Voor de duidelijkheid: ik heb niet in de auto gezeten of achter op de fiets ;-)

Van Etappe 2

We staan klaar voor de volgende etappe, hier bij het huisje van B&B Wolff waar we overnacht hebben. Althans het gedeelte onder dit huis wat rechts via een trappetje bereikbaar is. De nachtrust voor de meiden was uitstekend, zelf heb ik ook heerlijk gelegen maar niet veel geslapen maar desondanks wel uitgerust.

Van Etappe 2

Wilma Dierx loopt vandaag een stukje mee. Nou ja, een stukje.... Bij aankomst in Durgerdam heeft ze er al 10 km opzitten en uiteindelijk zal ze nog zo'n 45 km meelopen. Ze is een ervaren lange afstandsloper en schuwt een 100 km of een 24-uurs niet. Onderweg is het erg gezellig, tijd voor een praatje en tijd voor rust. Gesprekken over kerk, loopplannen, kinderen, sponsoracties enz. Wilma is ook voorzitter van een stichting Vliegende Meubelmakers waarbij ook mensen naar het buitenland gaan om zich in te zetten. In het kort:

De Vliegende Meubelmakers is een stichting met als doel het bieden van specifiek gerichte hulp aan projecten in ontwikkelingslanden door inzet van meubelmakers op geheel vrijwillige basis die daardoor kennis opdoen van en bij thuiskomst begrip kweken voor andere culturen, gewoontes en manieren van leven en denken. Dit alles gebeurt in samenwerking met de lokale bevolking

Ze kan er enthousiast over vertellen en ik zou zeggen, bezoek haar site eens (nadat onze sponsoractie voorbij is natuurlijk ;-)

Van Etappe 2

De eerste kilometers lopen en fietsen we over de dijk richting Uitdam. Er staat een harde, koude, noordoostelijke wind en dat valt niet mee. De meiden kunnen ons nauwelijks bijhouden. Maar zelf voel ik de benen ook wel na gisteren. Na een aantal km's gaan de meiden onder aan de dijk fietsen maar wij blijven bovenop, voor dit uitzicht doen we het tenslotte. Er is nog veel ijs op het water en de wind over de ijsvlakte is koud.

Van Etappe 2

Uitdam. Prachtige plaatsjes langs de Zuiderzeekust.

Van Etappe 2

Monnickendam. Hier gaan we dwars door heen. Klinkerweggetjes en karakteristieke huisjes. De weg vervolgt nu onder aan de dijk zodat we wat minder last van de wind hebben.

Van Etappe 2

Het sponsormoment van de tweede etappe. Na 21 km arriveren we bij Volendam waar John van Dijk van Van Dijk Bouw Volendam ons staat op te wachten met een fotograaf van Nieuw Volendam (NiVo). De foto van de fotograaf hebben we nog tegoed maar hier zijn we bezig met de voorbereidingen. Ondanks dat John al veel sponsort was hij bereid etappesponsor te worden voor deze etappe waarvoor we hem dankbaar zijn! Ik ken John vanuit mijn rol als consultant in de bouw.

Van Etappe 2

Vanuit Volendam volgt een traject van 20 km naar Hoorn. Weer onder aan de dijk zodat e geen last van de wind hebben. Ik begin nu wel tocht van gisteren in m'n benen te voelen, vooral na een korte pauze. Wilma lijkt geen problemen te hebben, ze loopt zo gemakkelijk.

Bij Scharwoude breekt het zonnetje door en dat voelt bijzonder goed. De zon zal blijven tot aan het eindpunt. Na een wat uitgebreidere stop gaan we weer op weg, nu dwars door Hoorn heen richting Medemblik. Wilma neemt afscheid na zo'n 45 km en het gezelschap was erg motiverend. Mijn tempo zakt nadien behoorlijk in maar het gaat nog wel.

Van Etappe 2

Vanuit Hoorn gaat het via Zwaagdijk, Hauwert en Oostwoud naar het park De Vlietlanden, net onder Medemblik. Prachtige uitzichten hier, alhoewel ik dat op het moment zelf niet kon zien. Door de kou heb ik een waas op mijn ogen en zie ik weinig meer scherp. Ook voel ik een branderige plek onder m'n voet, dat zal wel een blaar zijn. Wie heeft gezegd dat zo'n tocht zonder ongemakken zou plaatsvinden? Inderdaad, niemand, dus accepteren.

De meiden heb ik na rustpunt 50km maar vooruit gestuurd zodat ze zich al wat kunnen opwarmen in het huisje. Ze hebben het overigens veel beter dan gisteren gehad met al die regen. Zelf kom ik na precies 60 km op m'n eindpunt na 6 uur en 57 minuten en wordt opgevangen door Maarten, de broer van Rianne. Gelukkig kan ik de laatste paar 100 meter op het park meerijden ;-) De vader van Rianne, Theo, is er ook en we worden bij aankomst in de watten gelegd met soep, koffie, eten (groene spaghetti) enz. Heerlijk ontspannen en herstellen. Theo en Maarten, hartelijk dan voor de hulp! En als centraal coordinatiepunt fungeert Heleen die alles piekfijn in orde maakt voor onze dagelijkse behoeften.

We verblijven in Bed & Breakfast Lipke op bungalowpark De Vlietlanden. Ook hier hebben we korting gekregen i.v.m. onze tocht. Een lekkere kamer met voldoende plek.

Er zitten nu 123 km op van de 340. Morgen zal Sander van der Hoeff vanaf de Afsluitdijk meelopen, kunnen we weer wat bijpraten.

19 opmerkingen:

  1. Je hebt wel een erg hoge maximale hartslag, boven de 190. Dat is meestal een waarde voor mensen die jonger zijn dan 30!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was m'n gegevens vergeten, maar je had vast al geraden van wie de reaktie afkomstig was ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 1.30 = 14km/h =4.17/km ;-)

    Ik hou meestal 4.15 aan omdat dat makkelijker rekent. Ik hoop in januari, vrij van verkoudheden en andere ongemakken in Best (gecertificeerd parcours) revanche te nemen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ben je snel zeg en benieuwd naar dat nieuwtje van Eric!.
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Onnozele wedstrijd loper? Valt wel mee toch? Je bent in elk geval een goede prestatieloper.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nette halve gelopen, is toch mooie tijd!? Gaat Henk het geheim in Urk onthullen ;-). Zijn idd leuke verhaaltjes van hem.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. mooie voorbereiding voor ZZM, alvast veel succes Ronald!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Ronald en de anderen,

    ik ben blij te lezen dat alles prima verloopt en dat ook de dames het volhouden. Vanuit Voorthuizen wensen wij jullie veel sterkte en veel goed weer toe.

    Groetjes van Erik en Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
  9. En dat is twee! Morgen weer gezelschap, dus dat loopt lekker. Ik volg e.e.a. met bewondering! Keep going en let op bij de wissel ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Vind het nu al een knappe prestatie!
    Succes dames! (En Ronald natuurlijk ook)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je hebt het tempo er goed inzitten zeg! Je hebt dag 2 goed doorstaan en volgens de wetten van het etappelopen is dat de moeilijkste dag. Als je die tweede dag goed doorkomt loop je zo'n tocht van 6 dagen ook uit, maar makkelijk zal het niet altijd zijn. Heel veel sterkte en plezier, ook voor de meiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ronald, ben blij gister samen met jou op pad te zijn geweest. En dat je zelfs aandacht aan mijn stichting besteedt oop jouw site. Vandaag dag 3 en dan ben je alweer op de helft. Wandelen, even zitten met schoenen uit, je kunt het allemaal uitproberen. Weet dat, hoe dan ook, je elke dag een doel hebt om naar toe te lopen. Gelukkig zorgen de meiden ervoor dat je genoeg te eten krijgt. Daardoor blijft de motor draaien. Succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Natuurlijk zit je niet in een auto, dat weten wij ook wel. Het is wel leuk om je te kunnen volgen.
    Bij mij is de 4e dag altijd de zwaarste.
    Veel plezier vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Paf! Alweer een dag. Je beschrijft het net of je een blokje om loopt. Diepe buiging voor al die kilometers. 1 blaar? Valt mee. Veel sterkte verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. WOW en wat een afstand alweer.
    Bekende plaatsen in de omgeving en meteen het parcour van de marathon van Hoorn gelopen!.
    Rust lekker uit en je bent als ik dit schrijf alweer onderweg..
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Klaas Pol (Barneveld)24 februari 2010 om 13:24

    Een geweldig mooi initiatief! Veel sterkte en doorzettingsvermogen voor jullie allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Het regent en ik denk aan jullie.... knap wat jullie presteren. En onder het lopen kun je zelfs nog genieten van de omgeving - dan ben je echt goed bezig! Veel sterkte verder, xc3xa8n een fijne tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. dat jij zo gek was, dat was inmiddels bekend maar die meiden, ontzettend goed dat ze die hele afstand willen en kunnen fietsen.
    Ontzettend cool (en van die loper natuurlijk ook)
    zet'm op !!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wederom mooie 60km's en gelukkig droger als maandag, loop wat achter dus ga meteen door naar woensdag.

    BeantwoordenVerwijderen