maandag 30 april 2007

Eerste bergtraining


Zo, mijn eerste bergtraining zit er op dit jaar. 12 km met een hoogteverschil van +445/-445 m. Maximale stijging tot 20%. Gemiddeld 7:10 per km. Temperatuur rond de 20 graden.
Het is werkelijk weer geweldig om over bergpaden te lopen met uitzichten op besneeuwde bergtoppen maar ook over de dalen. Soms ga je over idyllische bergweitjes, soms door een donker bos met boomstronken waar je goed moet uitkijken.
Precies na 72 uur voorgeschreven rust heb ik de loopschoenen weer aangetrokken. Ik heb m'n knieen nog wel gevoeld maar dat werd tijdens het lopen wat minder (opwarmen?). Wat me wel verbaasde was dat ik bij het dalen niets voelde, alleen bij het stijgen terwijl de knieen vooral bij het dalen veel te verwerken hebben! Nu maar eens kijken hoe het morgen voelt.
Vanaf aankomst in Oostenrijk hebben we mooi weer gehad, zojuist is een (onweers)bui de broodnodige watervoorziening gaan verzorgen, het gras is hier erg geel....

2 opmerkingen:

  1. Goeie foto Ronald! Het geel is wel supergeel! Helaas is mijn poging om 1.25 te lopen niet gelukt. Volgende keer beter. Fijn dat jij wxe8l goed gelopen hebt en nog wel onder de 1.20! Hartstikke goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat doe ik jou niet na..20%!!!!!!
    Gaat goed en geniet van Oostenrijk.
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen