zaterdag 19 mei 2007

Heuvelen op de Posbank


Op advies van Sander zijn we (buurman Henk en ikzelf) om 08:00 uur naar het bezoekerscentrum in Rheden gereden. Vooraf kijken we even op het informatiebord waarop de gele, zwarte, blauwe en andere routes staan aangegeven.
Sanders advies was eerst de gele route te lopen en vervolgens de zwarte en groene. De gele route betreft echter maar 9 km en de zwarte 5 km. We besluiten de gele zonodig 2x te lopen en heuvels die we tegenkomen 1 of meerdere keren te nemen. De Posbank is het dichtsbijzijnde gebied waar we goed kunnen trainen voor de bergmarathon.
Het volgen van de gele route is geen probleem, goed aangegeven (richting Beekhuizen). Na een paar km komen we een stevige helling tegen van een paar 100 meter. lengte en enkele tientallen hoogtemetersverschil en niet te vergeten: mul zand! We oefenen vooral in het doseren en de hartslag binnen de perken te houden.
Na zo'n 11km komen we aan de rand van de Posbank en zet ik Henk even op de foto die er nog zin in heeft.
Aangezien het zonnetje schijnt en we links de hei zien liggen besluiten we wat te gaan crossen over de hei en door de heuvels.
Dit worden uiteindelijk 5 km met fikse heuveltjes, slingerende paadjes, uitzichtspunten, warm zonnetje. Kortom: heerlijk!
 
De trap naar het uitzichtspunt hebben we natuurlijk even 2x genomen!

Vanaf hoogte lijkt het Veluwezoom gebied onmetelijk groot. Later blijkt wanneer we weer op het informatiebord kijken dat er inderdaad nog een heel stuk te ontdekken valt.
Bij terugkomst bij het punt waar we van de gele route zijn afgegaan was Henk zeker van z'n zaak hoe we richting bezoekerscentrum terug moesten. Voor mijn gevoel klopte het niet (door de stand van de zon en herkenning van het gedeelte waar we liepen) en na een km zijn we terug gegaan.
Vanaf daar richting het oosten gelopen maar helaas kwamen we bij de weg tussen Velp en Rheden uit en wederom wilde Henk (zeker van z'n zaak) weer rechts terwijl dat niet klopte voor m'n gevoel. Ook hier weer na een km teruggegaan (navragen voorbijganger) en langs de weg terug naar het bezoekerscentrum.
Uiteindelijk hoefden we dus niet meer een extra rondje te lopen omdat we er nu al 2:33 op hadden zitten over een afstand van bijna 25km en dus zo'n 400 hoogtemeters (uitschieters gecorrigeerd).
Voor herhaling vatbaar!

3 opmerkingen:

 1. Dat zijn nog eens heuvels zeg!.Een goede training, zelf benik niet zo gek op die verhogingen.
  Het gaat je goed af, prima.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor. Hier wil ik ook nog wel eens trainen!
  PS Naar ik hoop zijn er in Graubxc3xbcnden voor Henk bordjes en/of verkeersregelaars.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Posbank lijkt volgens mij qua trainingsintensiteit erg veel op de Lemelerberg waar ik (met nog vele anderen) iedere zondagochtend een lange duurloop train in voorbereiding voor de halve in La Roche komend weekend.
  En hoewel ik het de eerste paar keer best heb vervloekt, vind ik het nu heerlijk om daar te trainen.

  BeantwoordenVerwijderen