woensdag 3 januari 2007

Relativeren

Op nieuwjaarsdag heb ik een kort stukje hardgelopen om te kijken hoe dat gaat met m'n knie en de gekneusde rib. Van de knie heb ik geen last gehad, van de gekneusde rib na 4km wel. Toch blij dat de knie geen problemen gaf, ondans de klap die die heeft gehad.

Omdat ik met die gekneusde rib toch wel slecht slaap en het soms ineens meer opspeelt bij een verkeerde beweging ben ik vanmorgen toch maar even naar de huisarts gegaan. Hij bevestigde mijn eigen diagnose ten aanzien van de gekneusde rib maar gaf ook aan de rechterknie flink gekneusd is (banden aan de zijkant). Ik mag wel doorgaan met hardlopen maar niet op oneffen gedeelten vanwege de verzwakte zijdelingse stabiliteit van mijn knie.

Mijn huisarts is ook fanatiek hardloper en heeft in oktober nog succesvol aan de DDD meegedaan. Ik informeerde ook naar zijn knie omdat ik via via vernomen had dat er iets mis was. Toen ik zijn verhaal hoorde kon ik mijn eigen "probleempjes" al snel relativeren. Het zal je maar gebeuren dat je plotseling een dusdanige blessure krijgt dat je nu al weet dat je nooit meer kunt hardlopen! Dat is bij hem het geval, nog nooit problemen gehad en ineens moet hij onder het mes, 3 maanden uit de roulatie en maar kijken wat je daarna nog aan sport kunt doen.
Ik kon niet anders dan hem sterkte wensen maar besef (als hardloper) dat het een harde dobber voor hem zal zijn om dit te accepteren.

Het zette mij wel weer even op mijn plaats met mijn tijdelijk ongemak....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten