vrijdag 27 juli 2007

Pitztaler Gletscher en Braunschweigerhutte


Op donderdag hebben we een relatieve rustdag gehad (slechts 1000 hoogtemeters). We zijn toen vanuit het dal (Mandarfen/Mittelberg) naar de Braunschweiger Hutte gelopen, op de heenweg rechtsom (westelijke route) op de terugweg de linksom (oostelijke route). We wilden toch even de gletscher zien, ook al hadden we niet te grote verwachtingen over de rest.
In dit gebied wordt namelijk 's winters veel geskied en dan weet je dat de natuur enigszins aangetast is. Verder is het een drukke route en daar houden we ook niet zo van dus vroeg gestart.
Het bleek nog wat erger te zijn dan we dachten. Inmiddels was men bezig een nieuwe bouwweg aan te leggen vanuit ons startpunt tot aan de gletscher. Continu hebben we het geluid gehoord van graafmachines, piepende rupsbanden en explosies. Kwamen we eindelijk boven bij de hut aan, bleek men iets verderop ook nog beton aan het storten te zijn m.b.v. een helicopter. En dat geluid hoor je ook goed in een kom!

We hebben in ieder geval wel de gletscher gezien. Dit is toch wel een overweldigend gezicht, hartje zomer en dan deze enorme ijsvlakte.
Bij de hut hebben we zeker een uur gezeten, genietend van de zon en het uitzicht op de bergketens.
Op de terugweg nauwelijks mensen tegengekomen op de oostelijke route. Deze is ook veel steiler en minder goed aangegeven.

's Middags nog even naar het stadje Imst geweest, leuk maar niet echt bijzonder verder.

8 opmerkingen:

 1. Uiteindelijk geen gekke tijd voor een lopende fotograaf (of fotograferende loper?).
  Aan het k(l)ots-probleem moet nu maar eens serieus gewerkt worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi verslag en mooie foto's. Tot in Winschoten,
  Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai pap,

  Leuk verhaaltje!
  Dat is dan 421,950 kilometer ondertussen;-)

  Eef

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je knappe prestatie! Ik had je zaterdag in Aalten ook al gemist, we hadden extra het hek wat langer open gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. op precies dezelfde plek, het lijkt bijna psychisch ;-)
  als je dat vreemde raadsel nog eens kunt oplossen, regent het vast PR's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met je 10e!! het misselijk worden heeft misschien te maken met teveel vocht? Ik heb tijdens mijn eerste en laatste marathon ook verschrikkelijke buikpijn gehad en volgens mij had dat te maken met het surplus aan zoete sportdrank dat ik naar binnen heb gewerkt tussen 25 en 35km

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beetje laat, maar een mooie prestatie zeg.Toch weer mooi een marathon gelopen.En op naar de volgende.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen