maandag 18 juni 2007

Nog 5 dagen .....

Vandaag lag het krantje van de Graubxc3xbcnden Marathon in de bus met allerhande informatie over het loopfeest a.s. weekend. Nu komt het echt dichtbij, de adrenaline begint al een beetje z'n werk te doen. In het krantje is ook een lijst met alle deelnemers opgenomen en leuk om te zien dat xc3xa9xc3xa9n naam afwijkt van de alfabetische volgorde, namelijk die van Henk. Aangezien hij startnummer 50 moest krijgen staat hij er een beetje ongeordend tussen. Ik weet mijn plaats en heb netjes nummer 166 gekregen. Er hebben zich momenteel zo'n 300 deelnemers aan de marathon opgegeven waarvan maar liefst 10% Nederlanders! Ongelooflijk dat al die plattelanders de bergen opzoeken om een marathon te lopen. Het is ook moeilijk te beschrijven waarom je zoiets doet: uitdaging, natuur, uitzicht, buitenland? Van alles wat.

Vanavond was er ook een journalist die ons geinterviewd heeft voor een krant die in Barneveld 4x per week verschijnt. Aanleiding is een actie waarvoor Henk gaat lopen om een gezin (Bert en Letta met kinderen) te sponsoren dat in april/mei 2008 naar Bolivia gaat om een kinderkamp te organiseren, in samenwerking met een artsen echtpaar dat daar al 17 jaar werkt onder armste bevolking.
De journalist heeft ons de hemd van het lijf gevraagd over de voorbereidingen, de aanleiding (tja, hoe komt een mens zo gek...), het evenement zelf, het kinderkamp en tot slot ook nog wat foto's gemaakt. En of er geen negatieve dingen aan verbonden zijn? Nee, we zijn positief ingesteld! Ik ga er in ieder geval van genieten. Woensdag komt er het artikel in de krant en maandag na afloop de "nabeschouwing". Ik hoop dat Bert en Letta met deze publiciteit nog veel meer geld zullen inzamelen voor het project in Bolivia.
Het is nu deze week nog lekker rustig aan doen, alleen dinsdag- en donderdagavond (in Zwitserland!) een half uurtje lopen of zo. Donderdag reizen, vrijdag relaxen, zaterdag ff lopen, zondag rustdag en maandag weer terug. Ik heb er zin in!
Zaterdagavond zal ik al foto's plaatsen en verslag doen van onze monstertocht. Dan weten we ook hoeveel geld er is ingezameld.

7 opmerkingen:

 1. komt vast goed, ronald!
  je hebt een erg solide basis, vertrouw in/op jezelf.

  succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sucses zometeen en je gaat een mooie snelle tijd neer zetten.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sander & Wesley19 juni 2007 om 16:36

  Hoezo de adrelanine begint te gieren. Ik moet nog een week wachten, maar door de gezamenlijke voorbereiding ben ik zeker even zenuwachtig. Hoop zaterdag avond te lezen dat jullie heb beiden gehaald hebben.

  Echt stoer dat je startnummer 50 voor je buurman hebt kunnen regelen.

  Drinken, eten en dan pas lopen en het gaat je lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doet Jonathan Wyatt eigenlijk mee??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jonathan Wyatt doet dit keer aan de Rothorn Run mee (alleen de laatste 10km).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bert van den Top20 juni 2007 om 13:35

  Het ziet er goed uit en wij zijn erg blij met jullie sportieve prestatie!
  en wensen jullie heel veel gezondheid en doorzettingsvermogen tijdens jullie loop op de Graubxc3xbcnden Marathon!

  Ons doel is d.m.v deze prestaie mogenlijkheden te krijgen om de kids van Bolivia te bereiken met de blijde boodschap!

  Met een vriendelijke groet
  Bert en Letta van den Top

  BeantwoordenVerwijderen