maandag 25 juli 2022

Gippersee (2036m)

 
De bedoeling was vandaag een ronde van 22 km vanuit Rangersdorf/Lamnitz. Via de Lamnitzgraben naar de Kreuzlscharte, dan naar de Roter Beil en de Klingentoerl en dan via de Gippersee weer terug. Het is echter wat anders geworden zoals je hierboven ziet... Om 05:30 uur start ik vanuit Lamnitz.

Na ruim 4 km krijg ik een bordje dat ik  niet verder mag, en dit is de reden. Hier kan ik echt niet voorbij, veel te gevaarlijk. Even later komen ook 4 Waldarbeiter met de auto aanrijden en die bevestigen dat. Waarom zetten ze zo'n bordje niet aan het begin van het wandelpad? Mijn tocht valt nu in duigen.

Ik loop een eind terug naar beneden naar dit punt. Hier is een bosweg die mogelijk wel aansluit op mijn terugweg, dan ga ik daar naar boven. Met een stukje klimmen in struiken op steile hellingen kan ik overstappen op een andere bosweg.

Na verloop van tijd kom ik op de alm waar de wandelroute naar de Gippersee loopt (Rosseckalm). Die volg ik nu maar. De Gippersee zal wel mijn eindpunt worden, anders worden het teveel kilometers.

Poe, het is hier erg warm al zo vroeg...

Af en toe wat duidelijke wegwijzers...

Maar ook bosstukken die weinig belopen worden.

Aankomst bij de Lorenzalm.

Tsja, hier hebben ze dus ook al wolven

Een kunstig bankje! Dit is mijn hoogste punt voor vandaag: 2118m. Ik mag nu wat afdalen naar het bergmeertje.

Ondanks alle gedoe toch een prachtig einddoel voor vandaag: de Gippersee op 2036m.


Ik lijf hier een half uurtje zitten, eten, sokken verwisselen en weer op pad terug.

Lorenzalm.

De koeien zoeken verkoeling.

Vreemd diepgroen in droog en dorre bosgrond

Prachtig effect.

Rangersdorf. Het wordt warm en benauwd.

Terug bij de parkeerplaats. Als ik had geweten dat de heenweg gesperrt was, dan was ik direct hier begonnen en had ik naar de top door kunnen lopen.

Totaal 23 km met 1460 hoogtemeters. Niet de mooiste route, veel kale hellingen, koeievlaaien, bosweggetjes enz. Ik zal hier niet snel terugkomen denk ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten