zaterdag 31 mei 2014

Lärchenbichl - Huberhütte

Vandaag een wandeling naar de top van onze "eigen" berg, de Pfaffenberg, overgaand in de Lärchenbichl. Zo'n 2000m hoog. Eigenlijk is het een verkenningstocht om te kijken of ik vanaf hier in de zomer ook de Groneck op kan, hier te zien op de achtergrond.

Vanuit ons huis rijd ik richting de Gatternighutte en parkeer de auto langs de weg bij deze afslag, de Huberalm. Vanaf hier volg ik eenvoudig de weg naar boven.

Al snel mooi uitzicht over het Molltal en Obervellach.


Langs de route veel hutten. Eén er van is de Huberhütte. Daar zijn ze net bezig de boel schoon te maken. Op de terugweg spreek ik daar nog Huber, Albert die ik in de meivakantie nog sprak n.a.v. de zitting met de omwonenden van de weg naar boven. Het is overigens wel wennen dat men hier meestal eerst de achternaam noemt en dan pas de voornaam...

Wanneer de normale weg stopt gaat deze over in een soort sleepspoor. Waarschijnlijk om boomstammen naar beneden te slepen.

En dit spoor blijkt helemaal tot aan de top van dit bergje te lopen. Ik had nog wel gedacht wat speurwerk te moeten verrichten....

Op de top van de Lärchenbichl met zicht op de Polinik (zuiden). Daar ligt nog volop sneeuw zo te zien. Mijn GSM geeft als hoogte 2000m aan.

Zoals je op het kaartje kunt zien ben ik nog even verder gelopen aan de andere kant (weer naar beneden) tot aan een ander pad. Op de kaart staat deze nog wel maar ik kon er maar weinig van ontdekken in het veld. Afgelopen zomer (2013) kon ik het pad vanuit het dal ook al niet vinden. Desondanks ga ik komende zomer proberen het pad vanaf hier naar de Groneck te volgen.

Ik ga dan ook maar weer dezelfde weg terug als de heenweg. Een pauze nemen laat ik maar achterwege, het is behoorlijk koud hier boven. Bij de start was het slechts 10 graden en op de top denk ik maar een graad of 5. Brrrr.

Na 11 km in ongeveer 2,5 uur ben ik weer terug bij de auto. Totaal 700 m klimmen en ook weer dalen. Leuke tocht, wel heel veel gekapte, kale velden.

Voor alle foto's: Album

Geen opmerkingen:

Een reactie posten