zaterdag 2 augustus 2014

Notarweg (1700m)

Zo heet de Forststrasse die ik vanmorgen volg op weg naar de top van de Schöneck (2179m), recht tegenover ons huis. Normaal gesproken geef ik mijn wandelberichten de titel van de "Top" maar aangezien ik die vandaag niet heb bereikt laat ik het bij de weg er naar toe! Om 06:30 uur vertrek ik vanaf de Kläranlage Mölltal op een hoogte van 665m.

Er hangen nog veel wolkenvelden in het dal na de regen van gisteren. Onder de wolken is Obervellach te zien.

(Al) vele paddenstoelen langs de route te bewonderen.

Aankomst op de Unter Stallhofener Alm op 1376m. Inmiddels loop ik al weer in de wolken.

Aankomst bij de Obere Stallhofener Alm. Hier staat een transportmachine om houtstammen langs de helling te vervoeren. Er wordt nu niet gewerkt.

De weg loopt nog een klein stukje door maar nu heb ik een probleem. Uiteindelijk vind ik hier 2 paaltjes met een markering, die volg ik dan maar (na m'n aanritsstukken van m'n broek vastgemaakt te hebben).

Als ik had geweten dat ik hierheen had gemoeten, was alles goed gekomen...

Maar ik volg deze merktekens die de goede kant op lijken te gaan. Helaas, ik denk dat het een soort begrenzing is van boswachterijen alhier. Op een hoogte van 1700m na wat gezworven te hebben over de hellingen keer ik weer terug.

Tot mijn verassing kom ik nu bij de andere kant van de transportinstallatie uit. Dit is de weg die ik had moeten hebben... Maar voor nu vind ik het welletjes, de schoenen zijn doorweekt, de benen zijn al moe.

Onderweg kan ik wel genieten van het uitzicht op ons huis. Ik bel ook even naar Jiska om te kijken of ze me kan zien. En na wat aanwijzingen lukt dat.

Dam in de bergbeek. Ik ben weer beneden na 5,5 uur wandelen en 1000m stijgen/1000m dalen over een afstand van ca. 18 km.

Ik denk dat ik nog wel eens een poging doe om te top te bereiken maar dan van een andere kant.

Voor alle foto's: klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten